Világslágerek egy jó ügyért | Time After Time

Világslágerek egy jó ügyért | Time After Time

A Get Closer Concerts és a MOMkult sokadik alkalommal működik együtt, ám a december 9-i produkció több szempontból rendhagyó lesz. Kleb Attila, a Get Closer Concerts szervezője, fotósa, évtizedek óta vallja: ha az embernek van lehetősége segíteni, akkor segítsen. Az est bevétele ezúttal egy autizmus spektrumzavarral élőknek segítséget nyújtó egyesület munkáját segíti.

A Time After Time jótékonysági koncert világslágereket állít színpadra, nem mindennapi előadóművészekkel: színészekkel. Az est bevételét a nyíregyházi Tarnai Ottó Egyesület kapja. Kleb Attila, a koncert szervezője, arról mesélt, mitől lesz ez az előadás a zenekarnak és a közreműködőknek is újdonság.

A harmadik éve futó Like a Rolling Stone produkció a rockzene fontosabb állomásait veszi górcső alá egy összeszokott zenekarral, ahol a hivatásos zenészek mellett egészen más foglalkozású tagok is megtalálhatóak, van köztük például top menedzser is. Kleb Attila mint hivatásos fotós több olyan színésszel áll baráti kapcsolatban, akik a színészet mellett énekléssel is foglalkoznak, így az ő segítségével egészült ki a családias örömzenélés színművészekkel.

Egy másik produkció ötödik éve fut a Get Closer szervezésében: a Cseh Tamás-est, szintén több színész közreműködésével. „Volt összesen hét-nyolc színész, akikkel dolgoztunk, de a színházakkal nem könnyű egyeztetni. Egyre felkapottabbak lettek ezek a koncertek, hívtak minket vidékre, mindenfelé játszani, ezért a színészekkel megbeszéltük, kit ajánlanának még a kollégák közül, aki illene a csapatba – családias a légkör, együtt mozog, együtt lélegzik itt mindenki –, meg aki énekben is jó. Így bővítettük a csapatot.” – mesélte Attila, aki szerint a Time After Time-est szervezésének már a nulladik pontja igen megható volt: „Az augusztusi Woodstock-koncertünk után csináltunk egy after partyt. Ekkor vetettem fel az ötletet, hogy mi volna, ha ez a decemberi műsor egy  jótékonysági koncert lenne. Az összes színész mondta, hogy: én is akarom! Emiatt most, kivételesen, a szokásunktól eltérően, szünettel fogjuk játszani a műsort, mert sok dal lesz és sok szereplő.” Ráadásul az előadóknak ez az időszak egy munkával telített része az évnek, de nem volt kérdés, hogy ebbe is belevágnak.
A nagy létszámú csapat elkezdett ötletelni, hogy kinek lehetne felajánlani az est bevételét. „Olyan szervezetet, egyesületet kerestünk, akik nincsenek annyira tűzközelben, nem annyira ismertek, mint például a budapestiek. Próbáltunk olyat keresni, ami hátrányosabb helyzetű térségben van.” – árulta el Attila. Jaksity Kata, aki az est háziasszonya is lesz, ajánlotta a nyíregyházi Tarnai Ottó Egyesületet. A csapat irányelveinek tökéletesen megfelelt a szervezet: a keleti térségben, különösebb ismertség nélkül, jó ügyért dolgoznak. „Amikor felvettem a kapcsolatot az egyesület vezetőjével, Tarnai Ottónéval, elsírta magát a telefonban.” – mesélte Attila.

Aki nem tud eljönni, de szívesen beállna egy ilyen ügy mögé, a Get Closer Concerts honlapján is tud adományozni az autisták életét megkönnyítő Tarnai Ottó Egyesületnek. A szervezők és az előadók szeretettel várnak minden zenerajongót, minden korosztályból. Kleb Attila elárulta, hogy az elmúlt évek slágerei mellett olyan dalok is lesznek, amit az idősebb korosztály is jól ismer, a hatvanas, hetvenes évek minőségi slágerei. Tökéletes hétfő esti, tél eleji program azoknak is, akik csak szívesen látnák kedvenc színészeiket egy másik szerepben. A koncertszervező szerint eleinte egytől egyig minden színművészben volt némi félsz, de mára már szinte tombolnak a színpadon és egyre bátrabban vállalják föl az énektudásukat.

December 9-én, 19:00 órától, Time After Time – Jótékonysági Koncert a Get Closer Concerts szervezésében.
Az este fellépői: Fekete Linda, Gryllus Dorka, Jordán Adél, Chris Mattheisen, Ódor Kristóf, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra és a Bonus Track Band.
Az est háziasszonya: Jaksity Kata

Támogatók: MOMkult, Park Vendéglő

Vörös Eszter

További cikkek a MOMkult Blog-on: www.momkult.hu/blog/
Ajánlók, tudósítások, interjúk – számos érdekesség a programokról, fellépőkről és sok másról.


Blog | Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)
Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)

Kedves Vásárlók! A pünkösdi hétvégén, 2024. május 18-án a Biokultúra Ökopiac rendhagyó helyszínen, a MoM...

<3  szeretet és barátság
Blog

<3 szeretet és barátság

Szerelem, barátság, üzenetek, párok, család, ajándék… VALENTIN-NAP Valentin-nap a szerelmes üzenetek, a szeretet megnyilvánulásainak és...

A Beszélő levelek postása
Blog

A Beszélő levelek postása

Interjú Megyeri Lénával, a Beszélő levelek c. produkció megálmodójával, létrehozójával, aki a kezdetektől fogva erős,...

További híreink