Látogatói információk

2023. 06. 23.
A MOM Café nyári nyitvatartása (2023. július 1. és 2023. augusztus 31. között): minden nap 12 órától 20 óráig.

 

2023. 01. 01.

KÖZLEMÉNY / SZÉNSZÜNET

A MOMkult 2023. január 1-jétől március 31-ig az energiaválság miatt szükségessé vált takarékosságot szem előtt tartva nem tart programokat, helyszíni szolgáltatásait és a jegyárusítást szünetelteti. Ez idő alatt a MOM Café is zárva tart.

Munkatársaink e-mailen és telefonon állnak az érdeklődők rendelkezésére minden hétköznap 13 és 19 óra között:
jegy [kukac] momkult.hu | +36 70 908 4105

A játszótér minden nap 08:00-tól sötétedésig várja a látogatókat, az épületen belüli mosdók használatára azonban nincs lehetőség;

Az Ökopiac a megszokott rendben várja a vásárlókat.

A rendszeres programokról, a több helyszínre áthelyezett kulturális rendezvényekről, sorozatokról aktuális és friss információk a momkult.hu weboldalon lesznek elérhetőek. A tavaszi nyitással és programok változásaival kapcsolatban az év első három hónapjában folyamatosan informáljuk Önöket!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

MOMkult

2021.11.09.

 

JEGYPÉNTZÁR NYITVATARTÁS

Tisztelt Látogatók!
A jegypénztár nyitvatartása:
hétfő–péntek 13:00-19:30
hétvégén: rendezvényekhez igazodóan (dátum szerint itt)

2021.10.01.
SORTÁVOLSÁG

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a karzatra történő jegyvásárlás esetén vegyék figyelembe, hogy a széksorok közötti távolság minimum 17- maximum 24 cm.

2021.09.07.
COVID-INFÓ❗️
A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében kérjük az alábbi néhány szabály, ajánlás betartását:
▪️ felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a jelenleg érvényben lévő járványügyi  szabályokkal összhangban a MOMkultban az előadások létszámát nem korlátozzuk, de a színházteremben, előadótermekben, kiszolgáló helyiségekben és az előterekben a maszk használatát kötelezővé tettük!
▪️ kizárólag akkor látogassák intézményünket, amennyiben teljesen egészségesek;
▪️ az épületben a védőtávolság megtartása ajánlott, amennyiben ez nem tartható, kérjük viseljenek arcmaszkot;
▪️ kérjük, az épületbe belépve használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket;
▪️ lehetőség szerint személyes vásárlásaik során részesítsétek előnyben az érintésnélküli fizetési formákat;
▪️ a színházterem és egyéb rendezvénytermeink ajtajait az előadások kezdete előtt fél órával megnyitjuk, hogy megelőzzük az esetleges torlódást;
▪️ szintén a torlódás elkerülése érdekében a színháztermi programok végén a látogatók a nézőteret szakaszosan hagyhatják el, ebben munkatársaink hangosbemondón keresztül segítenek.

Kérjük, segítsék munkánkat, a szabályok és ajánlások betartásával járuljanak hozzá, hogy a programok és rendezvények látogatása minél biztonságosabb legyen!

További intézkedéseink:
Fokoztuk a takarítás gyakoriságát közönségforgalmi tereinken, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére és a nézőtér átszellőztetésére.
Kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát intézményünkben.
A MOMkultot üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. a vonatkozó jogszabályi és higiéniai előírásokat betartva, továbbá a saját hatáskörében meghozott további intézkedésekkel (megtekinthető a momkult.hu oldalon) az esetleges fertőzések lehetőségét igyekszik minimálisra csökkenteni.

A MOM Café jelenleg hétfőtől-vasárnapig 15:00-20:00-ig tart nyitva.

A MOM Café üzemeltetője a Magyar Konyha Kft. 

A MOMkult kertjében és a Sirály sétányon szombatonként üzemelő Biokultúra Ökopiac továbbra is a megszokott időben várja a vásárlókat. Az Ökopiac nyitvatartásával és a piac látogatásával kapcsolatos szabályokról a biokultura.org honlapon tájékozódhatnak.

A játszótér minden nap 09:00-tól 19:00-ig látogatható. A hozzánk érkezők számára kiemelten ajánljuk a járványügyi szabályok betartását! A helyszínen kihelyezett tájékoztató segítségével tájékozódhatnak az általános érvényben lévő szabályokról.

 

ÉPÜLETHASZNÁLAT

 • Akadálymentes bejárat | A MOM Kulturális Központ akadálymentes bejárata a főbejárattól jobbra található. Az épületen belül minden akadálymentesen megközelíthető. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére további segítségnyújtás tekintetében.
 • Ruhatár | A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. ruhatára az Önök kényelmét szolgálja. Kérjük, hogy kabátjukat, esernyőjüket és nagyobb méretű táskájukat a ruhatárban helyezzék el, mert ezek akadályozhatják a széksorok közötti közlekedést. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a ruhatár a rendezvényt követően egy óráig tart nyitva, ezt követően a ruhatárban hagyott kabátok, csomagok a portán kerülnek elhelyezésre. Amennyiben a ruhatár kötelező, a ruhatár díja kabátonként 200 Ft.
 • Catering | MOM Café | A Kulturális Központ hangulatos büféje, valamint gyönyörű, ligetes, kertbe nyíló terasza várja a vendégeket, mely ideális helyszíne a város forgatagából kilépve egy baráti találkozónak, üzleti megbeszélésnek.  Nyitvatartás | 15-20-ig. A MOM Café a rendezvények végéhez igazodva biztosítja a fogyasztás lehetőségét. Az épületben számos olyan kényelmes hely található, ahol fogyasztani tudnak. Kérjük étkezéshez ezeket szíveskedjen igénybe venni. Az előcsarnok asztalain hagyott poharakat, csészéket a büfé munkatársai az előadás alatt összegyűjtik.

HEGYVIDÉK KÁRTYA 

Mi a Hegyvidék kártya?
A Hegyvidéki Önkormányzat által kibocsátott, kedvezmények igénybevételére jogosító kártya, mely 2014. májusától Hegyvidék Kártya és teljes jogú Multipont kártya is egyben.

Mikor és hol használható?

 • Bevásárláskor, tankoláskor, kulturális programokhoz, sportoláshoz, stb.
 • Több, mint 200 kerületi elfogadóhelyen (részletes elfogadóhelyi lista: hegyvidekkartya.hu Elfogadóhelyek menüpontban).

Kik vehetik igénybe?

 • XII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező polgárok,
 • XII. kerületben dolgozók és/vagy tanulók.

Hol igényelhető?
Személyesen a Hegyvidéki Önkormányzat ügyfélszolgálatán és az Istenhegyi úti, Mészáros utcai MOL töltőállomásokon, továbbá interneten a hegyvidekkartya.hu oldalon az Igénylés menüpont alatt.

HÁZIREND

 • A MOM Kulturális Központ a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8.§ (1) bekezdésében a települési önkormányzatok számára kötelező feladatként meghatározott közművelődési tevékenységek támogatásának közfeladatát látja el.
 • Nyitvatartási idő: minden nap 8 órától 20 óráig, illetve ettől eltérően a programokhoz igazodóan.
 • A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. programjain, belépődíjas rendezvényein a látogatás feltétele a jegyváltás, illetve tanfolyamok esetén a tanfolyamdíj befizetése.
 • Látogatóink zavartalan szórakozása érdekében minden munkatársunktól, látogatónktól elvárjuk a közösségi és társas együttlét szabályainak megfelelő kulturált magatartást és megjelenést.
 • A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. berendezéseinek és felszereléseinek rendeltetésszerű használata- az anyagi felelősség terhe mellett – valamint a tisztaság és a rend megóvása minden munkavállalónak és látogatónak érdeke, kötelessége. A szándékos károkozás kártérítési kötelezettséggel jár. A technikai berendezéseket és felszereléseket csak a program- és tanfolyamvezetők, illetve a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. munkatársai által megbízott személyek kezelhetik.
 • A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. területén tartózkodó minden személy köteles betartani és másokkal betartatni az érvényben levő Munka-, Tűz- és Vagyonvédelmi Szabályokat.
 • Ittas, bódító- vagy kábítószer hatása alatt álló személy a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. területén nem tartózkodhat.
 • A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. területére szeszes italt, kábítószert, valamint élő állatot behozni tilos. A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. épületében görkorcsolyával, rollerrel, kerékpárral közlekedni tilos.
 • A dohányzásról szóló törvény értelmében dohányozni a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. területén csak a dohányzásra kijelölt helyeken lehet.
 • A tűzrendészeti szabályok betartása és betartatása a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. területén tartózkodó minden személyre nézve kötelező. Nyílt láng használatához az igazgató előzetes írásbeli engedélye szükséges.
 • A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. területén a programokhoz kapcsolódóan bármilyen terméket árusítani, terjeszteni csak ügyvezető igazgatói engedéllyel lehet. Az árusítás csak esztétikailag kifogástalan árusítóasztalokról történhet.
 • A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. a behozott értéktárgyakért felelősséget nem vállal.
 • Az egyes helységek zárhatóságát az intézmény „Kulcsrendjében” szabályozottak szerint lehet megoldani.

Bármely veszély, baleset észlelése esetén értesítendő a biztonsági szolgálat, a Művelődési Központ munkavállalói, valamint az adott ügyben illetékes hatóságok.

Telefonszámok

MENTŐK – 104
TŰZOLTÓK – 105
RENDŐRSÉG – 107
Mobiltelefonról elérhető segélykérés – 112

Kérjük látogatóinkat, hogy észrevételeikkel, problémáikkal forduljanak munkatársainkhoz.

KÉSŐN ÉRKEZŐ VENDÉGEK

Programjainkat, színháztermi előadásainkat a meghirdetett időpontban pontosan kezdjük. Késve érkező vendégeink – az előadás zavartalansága érdekében – jegy szerinti helyüket csak a szünetben foglalhatják el.

TISZTELT KÖZÖNSÉGÜNK!

Tudomásunkra jutott, hogy több nézőnk ismeretlen forrásból származó, érvénytelen elektronikus jegyet vásárolt előadásainkra az interneten. Az ilyen jeggyel rendelkező Látogatóink számára nem tudjuk garantálni a bejutást az előadásra. Felhívjuk figyelmüket, hogy a MOMkult kizárólag a megbízható forrásból származó jegyekért vállal felelősséget.

 Javasoljuk, hogy a MOMkult előadásaira szóló jegyeket a momkult.hu, weboldalon valamint az egyes programoknál feltüntetett jegylinken keresztül . továbbá személyesen a MOMKult jegypénztárában és a hivatalos jegyértékesítési pontokon vásárolják meg.

Cikk a témában.