Magyar leiras:

OP / 2022.06.30. 19h
art: youngart › Szirmai Nóra, Liszi Renáta, Nagy Gábor
zene: Dj Mahogany
bár: Nuance Lunch & Bar

youngart.hu
Az online galéria elsődleges célja, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel. Emellett a youngart elkötelezett a fiatal tehetségek felkarolásában, munkájuk támogatásában, amit az értékesítési célok mellett ösztöndíjakkal, pályázatokkal és egyéb támogatási form
ákkal valósít meg. A két cél kombinálása egy olyan értékteremtő kezdeményezést formál, ami egyedülálló Magyarországon és a régióban.  Az online platform együttműködik egy személyesen (offline) elérhető galériával is, ahol a weboldalon szereplő alkotások közül gondosan kiválogatott kollekciónk élőben is megtekinthető.

Szirmai Nóra
„Kapcsolatok, kapcsolódások, a psziché és külső tényezők egymáshoz való viszonya fogalmazódik meg bennem, a természet alkotta organikus formák segítségével. Projekciós felületekként is felfogható érzékeny rendszerek rideg acélban testet öltve. Levél erezetek, rovarszárnyak felépítése, érhálózatok alakulnak át megfogható, tapintható személyes terekké. A gyermekkori inspirációk és a felnőtt lét gyakran abszurd valósága keveredik a formáimban. Általam átszűrt, szavakkal nehezen kifejezhető érzések, érzetek, hangulatok, fogalmak, látványok az én szobraim. Nagyrészt ösztönszintű, érzések által vezérelt alkotói folyamat végeredményei.”

Liszi Renáta 1981-ben Budapesten született, ott is nevelkedett. Gyermekkora óta érdekelte a fotográfia. Eleinte a természet ill. az emberek tekintetének megörökítése foglalkoztatta, és már akkor is vonzódott az analóg fotográfiához. Hamar eldőlt, a fotózás lesz az élete. A szakiskolai diploma megszerzése után viszonylag hamar a műtermi fotózásban találta meg a helyét. A professzionális fotóssá váláshoz az épületfotózáson, a divatfotózáson és a rengeteg portré készítésén keresztül vezetett az út. Eközben sokat kísérletezett analóg technikákkal, és egyre egyértelműbb lett a számára: a fotóművészet a hivatása.

2018-ban kezdte el a tanulmányait a londoni Westminster egyetem művészeti karán, már teljes mértékben a fotóművészet felé fordulva. 2020 októberében szerezte meg kitüntetéssel a fotóművész diplomát a mester szakon.  Munkái jellegzetesen kutatás alapú alkotások, például a fény és hang kölcsönhatásának együttes rögzítései, amelyekben leginkább a materiális és az immateriális élmény kapcsolatára fókuszál. A különleges fényhatásokat olykor egyedi felületekre vetítve hozza létre az eredeti élményt, tiszteletben tartva a régmúlt hagyományait.

Nagy Gábor
„Műveimet főleg a szürrealista figuralitás jellemzi, melyekben a folyamatos változás és keresés adja meg a formák véglegességét. A figurális jegyek jellemzőit visszaadva törekszem az egyszerűsítésre. Legtöbbször azon jellemvonásokat ragadom meg, melyek segítenek a történet átélésében. Szobraimhoz gyakran vallási és mitológiai témákból merítek ötletet, majd az adott gondolatot új megközelítésből ábrázolom. Célom nem csupán az esztétikum, hanem egyéni gondolatok ébresztése is. Alkotásaim létrehozásakor, a többértelműségre törekszem.”

DJ Mahogany
A brooklyni születésű dj hanglátványt alkot szettjeivel: elegancia, rendkívül ügyes technika, besorolhatatlan kategória, kiszámíthatatlan és elbűvölő zenei élmény.
Több mint tíz éve alkot DJ Mahogany, az igényes, kifinomult zenéje az első hallásra rajongóvá teszi közönségét. Kiterjedt zenei tudása, előadásmódja és professzionalizmusa emeli ki őt a többi dj közül. A hangulatokra végtelen érzékenységgel reagáló szettjei tökéletesen megteremtik egy-egy rendezvény atmoszféráját, remek odafigyeléssel és tisztelettel fordul az eseményekhez, a közönséghez.

 

ÜVEG.HÁZ // A MOMkult 2022 nyarától a Sirály sétányon nyitott popup kiállítóterében kéthetente egy-egy újabb designer és képzőművész munkáját mutatja be.
A kiállításokhoz szabadtéri zenei programok, performanszok, beszélgetős és egyéb események kapcsolódnak.