kontentnyitó » ÜVEG.HÁZ

kontentnyitó » ÜVEG.HÁZ

A MOMkult 2022 júniusában nyit az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban egy közösségi kiállítóteret, melyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kéthetekre, hogy azok bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki a látogatókkal.
A Sirály sétány egyedülálló adottságokkal rendelkező lokáció, ahol az organikus térhasználat – görkoris/deszkás családok és tinédzserek, idősek és fiatalok töltik itt a délutánokat a forgalomtól elzárt területen – mellett megéri szervezett attrakciókkal további embereket bevonzani, számukra klassz programokat kínálni.

Az eredeti építészeti, infrastrukturális rendszert használva – azt messzemenőkig tiszteletben tartva – hozta létre a MOMkult a több kulturális, művészeti ág és közösségi funkció egymás mellé helyezésével azt a vitrinkiállítóteret, ahol időszakosan megjelennek kortárs művészek festményeikkel, plasztikáikkal, installációikkal; valamint ahol a kiállításokhoz kapcsolódva olyan, minden klasszikus megnyitó-feszengéstől mentes események várják a látogatókat, ahol nem kell a fal mellett felsorakozva hallgatni a művészettörténészt, nincs felkonferált közreműködői blokk, viszont lehet szupereket beszélgetni, találkozni, zenét hallgatni, koktélozni, elmerülni a művészeti és egyéb élményekben – szabadtéren, bitang környezetben.

Nincs még egy ilyen vitrin talán a fővárosban, ahol a nem célirányos művészetigénylők találkozhatnak olyan erős kontentekkel, amik eddig a galériák, árverések látogatóinak, esetleg csak műgyűjtők és a művészeti élet alkotó, alakító tagjainak sajátja lehetett. A MOMkult kerülve a közhelyeket, mentesülve a hozzuk-közelebb-a-művészetet filozófiájának sablonjától várja kiállításaira, rendezvényeire a látogatókat egész nyáron.

 

Első kiállítás/event:
2022.06.16 – 30. Romvári Márton: Térbehajló
megnyitó rendezvény: 06.16. 19h
zene: Labek&Chrobak
bár: Nuance Lounge & bar

 


Blog | Info

EGY ÉLETEM – Indul a kaland! Mucsi, Szinetár és Grecsó meséli el az életét a színpadon
Blog

EGY ÉLETEM – Indul a kaland! Mucsi, Szinetár és Grecsó meséli el az életét a színpadon

EGY ÉLETEM – ez a címe annak a különleges életrajzi stand up sorozatnak, ami szeptember...

Folytatódik a DacePro sorozat a MOMkultban!
Blog

Folytatódik a DacePro sorozat a MOMkultban!

A DancePro sorozatban a magyar kortárs tánc már jól ismert és feltörekvőben lévő fiatal koreográfusainak...

Új pozíciók a MOMkultban
Info

Új pozíciók a MOMkultban

Lelkes, kedves, vidám, határozott, szorgalmas munkatárainkat keressük a MOMkultba az alábbi területekre: • koncertszervező •...

További híreink