kontentnyitó » ÜVEG.HÁZ

kontentnyitó » ÜVEG.HÁZ

A MOMkult 2022 júniusában nyit az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban egy közösségi kiállítóteret, melyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kéthetekre, hogy azok bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki a látogatókkal.
A Sirály sétány egyedülálló adottságokkal rendelkező lokáció, ahol az organikus térhasználat – görkoris/deszkás családok és tinédzserek, idősek és fiatalok töltik itt a délutánokat a forgalomtól elzárt területen – mellett megéri szervezett attrakciókkal további embereket bevonzani, számukra klassz programokat kínálni.

Az eredeti építészeti, infrastrukturális rendszert használva – azt messzemenőkig tiszteletben tartva – hozta létre a MOMkult a több kulturális, művészeti ág és közösségi funkció egymás mellé helyezésével azt a vitrinkiállítóteret, ahol időszakosan megjelennek kortárs művészek festményeikkel, plasztikáikkal, installációikkal; valamint ahol a kiállításokhoz kapcsolódva olyan, minden klasszikus megnyitó-feszengéstől mentes események várják a látogatókat, ahol nem kell a fal mellett felsorakozva hallgatni a művészettörténészt, nincs felkonferált közreműködői blokk, viszont lehet szupereket beszélgetni, találkozni, zenét hallgatni, koktélozni, elmerülni a művészeti és egyéb élményekben – szabadtéren, bitang környezetben.

Nincs még egy ilyen vitrin talán a fővárosban, ahol a nem célirányos művészetigénylők találkozhatnak olyan erős kontentekkel, amik eddig a galériák, árverések látogatóinak, esetleg csak műgyűjtők és a művészeti élet alkotó, alakító tagjainak sajátja lehetett. A MOMkult kerülve a közhelyeket, mentesülve a hozzuk-közelebb-a-művészetet filozófiájának sablonjától várja kiállításaira, rendezvényeire a látogatókat egész nyáron.

 

088c4ce1 e5a9 4362 9ac5 f99d8a8d4fb3

Első kiállítás/event:
2022.06.16 – 30. Romvári Márton: Térbehajló
megnyitó rendezvény: 06.16. 19h
zene: Labek&Chrobak
bár: Nuance Lounge & bar

 

img 2041


Blog | Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)
Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)

Kedves Vásárlók! A pünkösdi hétvégén, 2024. május 18-án a Biokultúra Ökopiac rendhagyó helyszínen, a MoM...

<3  szeretet és barátság
Blog

<3 szeretet és barátság

Szerelem, barátság, üzenetek, párok, család, ajándék… VALENTIN-NAP Valentin-nap a szerelmes üzenetek, a szeretet megnyilvánulásainak és...

A Beszélő levelek postása
Blog

A Beszélő levelek postása

Interjú Megyeri Lénával, a Beszélő levelek c. produkció megálmodójával, létrehozójával, aki a kezdetektől fogva erős,...

További híreink