kontentnyitó » ÜVEG.HÁZ

kontentnyitó » ÜVEG.HÁZ

A MOMkult 2022 júniusában nyit az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban egy közösségi kiállítóteret, melyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kéthetekre, hogy azok bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki a látogatókkal.
A Sirály sétány egyedülálló adottságokkal rendelkező lokáció, ahol az organikus térhasználat – görkoris/deszkás családok és tinédzserek, idősek és fiatalok töltik itt a délutánokat a forgalomtól elzárt területen – mellett megéri szervezett attrakciókkal további embereket bevonzani, számukra klassz programokat kínálni.

Az eredeti építészeti, infrastrukturális rendszert használva – azt messzemenőkig tiszteletben tartva – hozta létre a MOMkult a több kulturális, művészeti ág és közösségi funkció egymás mellé helyezésével azt a vitrinkiállítóteret, ahol időszakosan megjelennek kortárs művészek festményeikkel, plasztikáikkal, installációikkal; valamint ahol a kiállításokhoz kapcsolódva olyan, minden klasszikus megnyitó-feszengéstől mentes események várják a látogatókat, ahol nem kell a fal mellett felsorakozva hallgatni a művészettörténészt, nincs felkonferált közreműködői blokk, viszont lehet szupereket beszélgetni, találkozni, zenét hallgatni, koktélozni, elmerülni a művészeti és egyéb élményekben – szabadtéren, bitang környezetben.

Nincs még egy ilyen vitrin talán a fővárosban, ahol a nem célirányos művészetigénylők találkozhatnak olyan erős kontentekkel, amik eddig a galériák, árverések látogatóinak, esetleg csak műgyűjtők és a művészeti élet alkotó, alakító tagjainak sajátja lehetett. A MOMkult kerülve a közhelyeket, mentesülve a hozzuk-közelebb-a-művészetet filozófiájának sablonjától várja kiállításaira, rendezvényeire a látogatókat egész nyáron.

 

Első kiállítás/event:
2022.06.16 – 30. Romvári Márton: Térbehajló
megnyitó rendezvény: 06.16. 19h
zene: Labek&Chrobak
bár: Nuance Lounge & bar

 


Blog | Info

MOZI.KERT
Info

MOZI.KERT

Mozi.kert Szabadtéri színpad A MOMkultban 20 éve indult nyári szabadtéri mozivetítések eleinte egyedülállónak számítottak Budapesten;...

MÁJUS 27. I ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNY
Info

MÁJUS 27. I ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNY

Tisztelt Látogatóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. május 27-én a MOMkult épülete zárva tart, szolgáltatásai zártkörű...

felhívás gyerekeknek » Hot Jazz Band
Info

felhívás gyerekeknek » Hot Jazz Band

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 12 év várakozás után Egy kis malac címen készített új CD-t. A...

További híreink