Passzold vissza, tesó! – kampány, játék

Passzold vissza, tesó! – kampány, játék

Kedves Látogatónk!

A MOMkult a KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte használt/régi/fölösleges mobiltelefon visszagyűjtő akcióját.
Kérjük Önöket, hogy keressék elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívül lévő mobiltelefonokat, kérjék el az ismerősöktől, barátoktól, osztálytársaktól, munkatársaktól, cégektől, mobilboltosoktól, és helyezzék el az aulában kihelyezett gyűjtődobozban!
A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását, és a gorillák, csimpánzok, bonobók túlélését segíthetik. A Föld sok országában megvalósuló kampány főszervezői gondoskodnak a szakszerű begyűjtésről, és a telefonok utóéletéről, Magyarországon az Inter-Metal Recycling Kft. közreműködésével.

A MOMkult az akció népszerűsítése érdekében egy játékra hívja a közönségét

A MOMkult célja, hogy a környezetvédelmi-, társadalmi felelősségvállalás jegyében játékos formában érzékenyítse a gyerekeket, családokat a momkult.hu oldalról letölthető színezők beküldésével.
2021. június 30-ig küldhetőek be ezen a linken található űrlapon a kézzel, vagy digitálisan kiszínezett, fotómontázzsal kitöltött alkotások, amit a MOMkult előterében lévő kijelzőkön megjelenítünk – hozzájárulás esetén annak készítője nevével együtt.

A letölthető maszkok:
csimpánz
gorilla
bonobó
orangután

Kreativitás, gondolat, jövő!


A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.
A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, keressen egy általunk létesített gyűjtőpontot, és dobja be a kihelyezett dobozunkba!

Köszönjük mindenki részvételét!

„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”
Dr. Jane Goodall

 

 


Blog | Info

<3  szeretet és barátság
Blog

<3 szeretet és barátság

Szerelem, barátság, üzenetek, párok, család, ajándék… VALENTIN-NAP Valentin-nap a szerelmes üzenetek, a szeretet megnyilvánulásainak és...

A Beszélő levelek postása
Blog

A Beszélő levelek postása

Interjú Megyeri Lénával, a Beszélő levelek c. produkció megálmodójával, létrehozójával, aki a kezdetektől fogva erős,...

Felhívás – büfé helyiségbérlet
Info

Felhívás – büfé helyiségbérlet

A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. az alábbi helyiség nyilvános pályázati eljárás keretében bérbeadásra kínálja:...

További híreink