Men-eater | Férfiszemmel, november

Men-eater | Férfiszemmel, november

A Férfiszemmel című talkshow-műsorról
MOMkult, 2019. november 10.

Női energia – így nevezik a Férfiszemmel című színpadi show plakátján az est háziasszonyát, Liptai Claudiát. Ritkán teszek rögtön egy cikk leadjében bátor kijelentéseket, de Claudiát tényleg palackba zárva kéne felírni a bátortalan vagy éppen elnyomott nők számára.

Kedves Mentoranyámmal van egy visszatérő beszélgetésünk Liptai Claudiáról és egy másik, hozzá hasonló kolléganőjéről, akit a most következő, nem túl bájos hasonlat miatt nem szeretnék megnevezni, lévén, volt gyerekszobám, és talán a lelkem mélyén elismerem, hogy hosszú évek óta, derekasan próbálja megtalálni a helyét ebben a médiának nevezett állatkertben. Szóval, a következő a rövid diskurzus:
-Tudod, mi a különbség Liptai Claudia és XY között, Danikám?
-Nem, Mentoranyám, mondjad!
-Ha Claudia felveszi azt a magassarkút, akkor nő és díva lesz, nem feszeng benne, mert minden pillanata zsigeri, legyen az drámai, vicces vagy éppen megosztó, totálisan természetesen jön belőle. Ezzel ellentétben XY felveszi ugyanazt a magassarkút és a képernyőn keresztül érzed, hogy büdös a lába. Majd megfeszül, hogy a pillanatai zsigerinek tűnjenek, legyen az drámai, vicces vagy éppen megosztó, de egy- egy poén után berántja a kéziféket, és látod a verejtékes kétségbeesést, a zavartságot a szemeiben.
Találó hasonlat, főleg abban a világban, ahol számos, sikeres showműsor háziasszonyai sokszor nem hozzák a várt színvonalat, távolról sem. Iyenkor kellenek az olyan egyéniségek, mint Liptai Claudia.

Történelemóra következik: ha őszinték akarunk lenni, Liptai is lehetett volna az a bizonyos XY vagy bármelyik kereskedelmi televíziós. Lehetne itt persze azzal érvelni egy bizonyos kor felett, hogy „régen minden jobb volt”, de felesleges. Mások az ingerek és igények, szóval ezt a többek között generációs és szociális különbségeket taglaló kérdést felesleges tovább taglalni. Szerencsénkre bejött a képbe az addig színésznőként ismert Claudia, aki, úgymond, belepiszkított a rendszerbe és nem állt be a sorba: nem kezdett eszement diétába az egy számmal kisebb ruhákért, beszólt Havasnak, ha a műsorvezető szemtelenkedett vele, és az előre megírt szövegeket a saját szája ízére formálta, legyen az éppen egy drámai pillanat, vicces vagy már éppen a jóízlés határát súroló megjegyzés, a közönség akkor is vevő volt az őszinteségére.

Az évek alatt a legnagyobb lehetőségeket kapta meg a hazai médiában és itt meg kell jegyezni nagyon gyorsan a menedzser, KendeHofherr Krisztina nevét is, akinek ebben áldásos munkája volt az együtt töltött hosszú évek során, mivel nem csak a legnagyobb showműsorokban segítette Claudiát, hanem egy idő után maga kezdte megteremteni a lehetőségeket, például a MOMkult színpadán második alkalommal is nagy sikert arató Férfiszemmel című műsor.

Vannak színpadi showműsorok, ahol nők beszélnek különböző témákról, színvonalas és humoros perceket szerezve a közönségnek. Nos, Claudia bemerészkedett az oroszlán barlangjába, ugyanis igazi idomárként öt, karizmatikus nagyvadat tartott kordában két órán keresztül a színpadon, egy percig se hagyva kétséget afelől, hogy itt valójában kinek a kezében van az ostor, hiába próbálták magukat a teremtés koronájának tartott férfiak nyeregben tartani. Fontos célja volt a műsornak a szórakoztatás, de a társadalomban jelenlévő számos jelenség miatt szükség van az ilyen határozott és erős nők jelenlétére, mint Claudia: nem dekoratív kiegészítőként lohol a férfi műsorvezető társa mellett, ami a szívén, az a száján, a legjobb mondatok az övéi, és bizony, legutóbb Nagy Ervin, Geszti Péter, Hajós András, Flour Tomi és Bochkor Gábor volt az élő példája, hogy még a legnagyobb macsók se tudják beleizzasztani őt a magassarkújába.

Kovács Dániel

További cikkek a MOMkult Blog-on: www.momkult.hu/blog/
Ajánlók, tudósítások, interjúk – számos érdekesség a programokról, fellépőkről és sok másról.


Blog | Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)
Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)

Kedves Vásárlók! A pünkösdi hétvégén, 2024. május 18-án a Biokultúra Ökopiac rendhagyó helyszínen, a MoM...

<3  szeretet és barátság
Blog

<3 szeretet és barátság

Szerelem, barátság, üzenetek, párok, család, ajándék… VALENTIN-NAP Valentin-nap a szerelmes üzenetek, a szeretet megnyilvánulásainak és...

A Beszélő levelek postása
Blog

A Beszélő levelek postása

Interjú Megyeri Lénával, a Beszélő levelek c. produkció megálmodójával, létrehozójával, aki a kezdetektől fogva erős,...

További híreink