Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

A Volver la Vida latin klasszikus zenei együttest 2018-ban alapította négy kiváló szólista; Csáki András Junior-Prima díjas gitárművész, Miskolczi Anita csellóművész, Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton és Bojta Zsuzsanna Bach Mindenkinek Fesztiváldíjas mezzoszoprán. Az együttes zenéje felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig, a mexikói daloktól egészen a tangókig. A dalokat saját hangszerelésben és az alkalomhoz illő összeállításban adja elő az együttes a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében.

A zenekari tagok klasszikus zenei művészek és mindannyian  J. S. Bach zenéjének szerelmesei, így nem volt nehéz az összefüggéseket megtalálni a nagy latin-amerikai zeneszerzők és Bach zenéje között. A koncert első felében kizárólag J. S. Bach műveit, míg második felében Bach-hoz kapcsolható latin-amerikai és spanyol műveket hallhatunk Jeszenszky-Böhm Attila kizárólag az együttes számára írt hangszerelésében.

Az Volver la Vida állandó vendégművésze, Demeniv Mihály harmonikaművész is bekapcsolódik a koncert programjába. A programot az évek folyamán az együttes nagy sikerrel adta elő klasszikus zenei fesztiválokon, a magyar Rádió Márványtermében, az Avilai Nagy Szent Teréz templomban, és különböző szabadtéri eseményeken.