Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

A NEMES NAGY ÁGNES 100 CENTENÁRIUMI RENDEZVÉNYSOROZAT NYOLCADIK ESEMÉNYE

2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum Juhász Anna irodalmár szervezésében centenáriumi eseménysorozatot indított. Ennek keretében valósul meg a „Viszonylagos öröklét” – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető-sorozat a MOMkult partnerségében, 2022 során minden hónapban.

Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes és mi

Az irodalmi beszélgető-sorozat nyolcadik eseményén a fókuszba a XX. századi magyar irodalom két kultikus írója, két kortárs és barát Pilinszky János és Nemes Nagy Ágnes kerül.  A beszélgetés során szó lesz arról, hogy milyen kapcsolódások, utazások, költői és baráti szálak fűzik össze a két írót, elemezzük a két alkotó helyét, kapcsolatát, akár költői összefonódását. Beszélgetünk arról, hogy Nemes Nagy Ágnes és Pilinszky János hangja és költészete, lírája és prózája, milyen hatással van költő vendégeinkre és mennyire szétszálazható vagy tettenérhető a munkásságukban a két költő-előd.

Az esten zenei felolvasószínházzal és beszélgetéssel készülünk.

Juhász Anna irodalmár vendégei Simon Márton költő, Izsó Zita költő, Hafner Zoltán irodalomtörténész és Ratkóczi Huba zenész.