Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

A NEMES NAGY ÁGNES 100 CENTENÁRIUMI RENDEZVÉNYSOROZAT NEGYEDIK ESEMÉNYE

2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum Juhász Anna irodalmár szervezésében centenáriumi eseménysorozatot indít. Ennek keretében valósul meg a „Viszonylagos öröklét” – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető-sorozat a MOMkult partnerségében 2022 során minden hónapban.

A sorozat negyedik eseményén, április 20-án fókuszban a film kerül: miképp találkozik Nemes Nagy Ágnes lírai életműve a film területével? Miben forrás, előzmény egy film létrejöttéhez egy vers? S hol szerepel a költőnő életművében a gyermekirodalom? Juhász Anna irodalmár vendégei Harmath Artemisz irodalomtörténész, Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki film Balázs Béla-díjas rendezője és Szamosi Zsófia színművész lesznek, az estére meglepetés vendégekkel és produkcióval készülünk.
– a Nemes Nagy Ágnes 100 centenáriumi évről, valamint a MOMkulttal partnerségben megvalósuló beszélgető-sorozatról bővebb információ a momkult.hu weboldalon található.