Magyar leiras:

ART

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Közelítés programjának keretében, a júliusi kiscsőszi Pajtafesztiválon mutatták be Váradi Levente fotókiállítását. A jelenlegi tárlat képanyagát a Kiscsőszön bemutatott művek alkotják. Az itt közzétett öt portré a régióban készült, s olyan embereket ábrázol, akik ma is híven őrzik a környék hagyományait. Tanítóink ők, akik életükkel mutattak példát a következő generációknak, a képíró e fotókkal köszöni meg nekik kitartásukat, dolgos életüket.

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület évtizedes fennállása óta a magyar néphagyomány kutatását, átörökítését tekinti fő feladatának. E-célok mentén végzi tevékenységét, szervezi, bonyolítja programjait. Munkája évről-évre egyre szerteágazóbb, sokszínűbb lett, melynek eredményeként a szervezet mára az egész magyar nyelvterületen, sőt több távoli országban is ismertté vált.

A Közelítés program vezetői: Kovács Norbert Cimbi, Dr. Csermák Zoltán, Lerch Péter és Váradi Levente

Váradi Levente – fotográfus

“A magyar néptánc és a velünk együtt élő népek autentikus kultúrájának megismerése már kora gyermekkorában kiemelt szerepet játszott. Egyetemi évei alatt kezdett el komolyabban foglalkozni a fényképészettel. Munkájára nagy hatást gyakorolt mentora, Siklós Péter fotóművész, akitől archaikus analóg fotográfiát, tánc- és színházi fényképezést is tanult, valamint Korniss Péter fotóművész munkássága. Számos Böjte Csaba-könyv fotó-illusztrációjának készítője. Több hazai és külföldi kiállításon szerepeltek már képei. 2014-től „lumidance” néven publikál.”