Magyar leiras:

ÜVEG.HÁZ
kiállítás, zene, lazulás
A MOMkult 2022 nyarán nyitotta meg az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban közösségi kiállítóterét, amelyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kétheti időszakokra, hogy bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot teremtve a látogatókkal.
A kiállítási periódusokhoz szabadtéri programok kapcsolódnak koncertek, könyvbemutatók, közönség- és partnertalálkozók formájában.
Célunk, hogy a klasszikus beltéri rendezvényeken túl olyan programokat kínáljunk, amellyel kisebb közösségeknek adunk otthont, valamint népszerű kültéri találkozóhelyként felpezsdítsük, életet töltsünk a nyárestékbe hangulatos fényekkel, kulturális eseményekkel, zenével, beszélgetésekkel.
Idén nyáron kéthetente, csütörtök estékre (19-22h) szervezünk eseményt.

Szmrecsányi Boldizsár
„A mai rohanó életünkben, ahol egyre inkább az a cél, hogy minden eldobható legyen, számomra az a legfontosabb, hogy szobraim minél maradandóbbak, időtállóbbak legyenek. Ezért is készítem szobraimat a legnemesebb anyagokból, kőből, bronzból, terrakottából, és ezért is fontos számomra, hogy a szobrok témája is örök, minden század számára érthető legyen. „

Zságer Balázs
Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként  immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak – Wings of Love c. számát több külföldi rádióadó és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A  BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A Žagar tagjaként eltöltött 20 év után, elindította saját szólóprojektjét  illetve Katona Kati vizuális művésszel egy audiovizuális duót. A számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a folyamatos, megújulás és változni tudás, új szolóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik.

Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű, túlvilági hangzásvilágot alkot, szintetizátor textúrákkal és lassan változó folyamatokkal. Zenéjében megjelenik a transzcendens lehetőség érzése; kompozíciói gyakran éppoly erőteljesek és szembetűnőek, mint bensőségesek, organikusak és gyengédek, miközben igyekszik hipnotikus flow-érzetben tartani hallgatóját.