Magyar leiras:

Szmrecsányi Bolda

Szmrecsányi Bolda alkotás iránti vágya egész életében jelen volt, mivel művész családból származik. Egészen kis gyermek korában is a rajzolás és a festés kötötte le a legjobban. 

2019-ben nyert felvételt a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakára, Szurcsik József osztályába. A grafikai mellett, – ahol különböző technikákkal is kísérletezik – fontos számára a festészet is, mivel szereti színekkel kifejezni az érzelmeit. Ez a két művészeti ág erősíti egymást, és egymásból is táplálkozik. Festményeiben grafikai elemeket, grafikáiba pedig festészeti elemeket igyekszik belecsempészni. Emellett fiatal művészként minél több technikát és médiumot is kipróbál és velük is új utakat keres.

 

Bolda mindig is szeret rácsodálkozni a világ egyszerű, de mégis időtálló, magától értetődő jelenségeire: a létezésre magára. Ezt testesíti meg a természet mindig megújuló körforgása, a fények és az árnyékok dinamikus játéka és az érzelmek csodálatos misztériuma. Képeivel láttatni kívánja ezen csodákat, a világ egyszerűségét, a természet és az érzelmek érintetlenségét. Festményeinek mindig van egy magja, egy fókuszpontja, ahol kivilágosodnak a színek és egy fénysugár terjed szét a sötét árnyalatokon. Ez a fény a reményt jelképezi, de hogy ez a ragyogás érvényesülni tudjon, szükség van a körülötte lévő sötétebb árnyalatokra, amelyek kiemelik a sárgás ecsetvonásokat.

ÜVEG.HÁZ
kiállítás, zene, lazulás
A MOMkult 2022 nyarán nyitotta meg az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban közösségi kiállítóterét, amelyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kétheti időszakokra, hogy bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot teremtve a látogatókkal.
A kiállítási periódusokhoz szabadtéri programok kapcsolódnak koncertek, könyvbemutatók, közönség- és partnertalálkozók formájában.
Célunk, hogy a klasszikus beltéri rendezvényeken túl olyan programokat kínáljunk, amellyel kisebb közösségeknek adunk otthont, valamint népszerű kültéri találkozóhelyként felpezsdítsük, életet töltsünk a nyárestékbe hangulatos fényekkel, kulturális eseményekkel, zenével, beszélgetésekkel.
Idén június 8-án nyitottuk meg hivatalosan az üveg.házat és a tavalyi évhez hasonlóan kéthetente csütörtökön (19-22h) szervezünk köré eseményt.