Magyar leiras:

ÜVEG.HÁZ
kiállítás, zene, lazulás
A MOMkult 2022 nyarán nyitotta meg az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban közösségi kiállítóterét, amelyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kétheti időszakokra, hogy bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot teremtve a látogatókkal.
A kiállítási periódusokhoz szabadtéri programok kapcsolódnak koncertek, könyvbemutatók, közönség- és partnertalálkozók formájában.
Célunk, hogy a klasszikus beltéri rendezvényeken túl olyan programokat kínáljunk, amellyel kisebb közösségeknek adunk otthont, valamint népszerű kültéri találkozóhelyként felpezsdítsük, életet töltsünk a nyárestékbe hangulatos fényekkel, kulturális eseményekkel, zenével, beszélgetésekkel.
Idén nyáron kéthetente, csütörtök estékre (19-22h) szervezünk eseményt.

Ruttka Andrea textilművész
Képeimen az aprólékosan, kézzel tűzdelt vonalstruktúrák fényes rajzolata dekoratív mintarendszert alkot. A „gombostűrajz” különböző fényviszonyokra különféle módon reagál. A világos színű textileken a vonalak szinte hímzésként hatnak, a sötét anyagon fénylő pászmaként jelennek meg. Nem készítek vázlatot, nem rajzolom elő a vásznon a tűk útját. A bennem élő képet „másolom” a vászonra. Technikám sajátossága miatt személyes történeteimet jelekké, motívumokká kell fogalmaznom.”

Gera Anita
Gera Anita szabadúszó táncművész, tánctanár, koreográfus és jógaoktató. Több, mint tíz évig volt a Magyar Állami Népi Együttes szólistája, jelenleg a TranzDanz és a DanceLab táncosa. 2013-ban az
Évad Legjobb táncosnője díjat vehette át, 2015-ben Junior Prima díjat kapott, kétszeres Fülöp Viktor ösztöndíjas.

Dörnyei Szabi
Szabolcs kiskora óta gitározik, jelenleg is több művészeti, zenei projektben vesz részt. Aktívan játszik színházakban, duókban és jazz-, valamint rendezvényzenekarban is; 6 éve szóló projektjén is dolgozik.
Az ÜVEG.HÁZnál kedvenc magyar és külföldi előadói dalainak feldolgozásával és jazz standerdekkel készül.