Magyar leiras:

ÜVEG.HÁZ
kiállítás, zene, lazulás
A MOMkult 2022 nyarán nyitotta meg az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban közösségi kiállítóterét, amelyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kétheti időszakokra, hogy bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot teremtve a látogatókkal.
A kiállítási periódusokhoz szabadtéri programok kapcsolódnak koncertek, könyvbemutatók, közönség- és partnertalálkozók formájában.
Célunk, hogy a klasszikus beltéri rendezvényeken túl olyan programokat kínáljunk, amellyel kisebb közösségeknek adunk otthont, valamint népszerű kültéri találkozóhelyként felpezsdítsük, életet töltsünk a nyárestékbe hangulatos fényekkel, kulturális eseményekkel, zenével, beszélgetésekkel.
Idén nyáron kéthetente, csütörtök estékre (19-22h) szervezünk eseményt.

Rajnai Ákos
Munkái kontemplatív jellegű videók és fotósorozatok. Videómunkáit elsősorban a meditatív megfigyelés és jelenlét élménye inspirálja, amely sok esetben instabil jelentésrétegeket és azok analógiáit tárja fel. Nagy hatással vannak rá az emberi létezés szabályszerűségei és minősége, valamint a természettel való harmonikus, mégis ellentmondásos viszonya. Jelenleg a Mymuseum Galéria művésze: https://mymuseumartgallery.com/ 

Tükröződések I. (2013)
34 x 44 cm digitális print
ruhaterv és kialakítás: Kanics Márta

Ez a fotósorozat Kanics Márta textiltervező művésszel való együttműködés következményeként jött létre. Márta egy különleges, néhol sötét, atmoszférikus hangulatú kollekciót tervezett, melynek érdekessége, hogy fényvisszaverő anyagból készült szálakból különböző minimalista struktúrákkal alakította ki az egyes darabokat. A fényt szinte elnyelő sötét tónusok és a fényt visszaverő mintázatok kontrasztja mint jelenség, az öt ruhából álló kollekció három darabjára jellemző, és ez volt a sorozat egyik inspirációforrása is. A divattervezés egyik lényege a személyiség, mint üzenet kifejezése, az egyediség hangsúlyozása. Márta ruhái egy absztraktabb szinten is működnek, ezért is döntöttünk az arc elrejtése mellett, a személy, így objektszerű alakká vált a térben. A kontraszt, mint elkülönülés, egyfajta elidegenedés jelensége több értelmezési síkon is megjelenhet, akár az ember önmaga természetével, akár az embert körülvevő természetes környezettel kapcsolatban. A gondolat is ide tartozhat, mint az embert az élővilág örök jelenéből kiszakító fenomén.

DJ Mahogany
DJ Mahogany egy nemzetközi DJ Brooklynból, New Yorkból. Műfajt meghazudtoló szettjei, a zenét kapcsolatteremtő eszközként használva olyan közös élményt teremtenek, amely összehozza az embereket.