Magyar leiras:

ÜVEG.HÁZ
kiállítás, zene, lazulás
A MOMkult 2022 nyarán nyitotta meg az épület mellett fekvő Sirály sétányon található kioszkban közösségi kiállítóterét, amelyben képzőművészek, designerek számára ad lehetőséget kétheti időszakokra, hogy bemutathassák munkáikat, kiléphessenek az eddigi kereteik közül, közvetlen kapcsolatot teremtve a látogatókkal.
A kiállítási periódusokhoz szabadtéri programok kapcsolódnak koncertek, könyvbemutatók, közönség- és partnertalálkozók formájában.
Célunk, hogy a klasszikus beltéri rendezvényeken túl olyan programokat kínáljunk, amellyel kisebb közösségeknek adunk otthont, valamint népszerű kültéri találkozóhelyként felpezsdítsük, életet töltsünk a nyárestékbe hangulatos fényekkel, kulturális eseményekkel, zenével, beszélgetésekkel.
Idén nyáron kéthetente, csütörtök estékre (19-22h) szervezünk eseményt.

B. Tier Noémi
B. Tier Noémi fotográfus, kommunikációs szakember, galériavezető, enteriőrstylist. Fotóival több budapesti, valamint barcelonai, római csoportos kiállításokon vett részt. Alkotóként érzékenyen közelít a témáihoz, gyakran az absztrakt formanyelvére átfordítva a tapasztalatait. Az elsőre nem nyilvánvaló, felszín alatt rejlő részletek, az egymásra épülő, egymást fedő rétegek, a léptékváltással átformált helyzetek, a bizonyos távolságból kirajzolódó minták után kutat.

GREENHOUSE sorozatában az üvegházak törékeny világát térképezi fel sajátos fotográfiai látásmódján keresztül, amelyben nemcsak a növények sokszor absztrakt formái, rétegekből épített formarendje, tükröződés során elnyert kompozíciói, mintázatai kerülnek fókuszba, hanem a külső-belső terek kontrasztja is. Az üvegház párás, szennyeződött ablaktábláin keresztül az üveghez tapadt növények látványa egy plusz (jelentés)réteggel gazdagodik, amely metaforaként is értelmezhető: a belső szépséget, tisztaságot és ennek elfedését, valódi énünk és a védekezésképp felvett szociális maszkokat jeleníti meg, de a védett közeg és a fenyegető külső környezet kettősét is. A sorozat darabjait különböző arborétumokban, növényházakban rögzíti.

Boros Gábor (Dj Venom)
A hip-hop, a neo-soul és egy csipetnyi funk egyesül Dj Venom (Halott Pénz, Base FM) szettjében, aki több mint két évtizede áll már a lemezlejátszók mögött. Ezen az estén több ezer darabos lemezgyűjteményének legjobb darabjait hozza el az ÜVEG.HÁZ-ba.