Magyar leiras:

/English below/

Revolution

A DART DSP kortárstánc-együttes legújabb előadásán pályájuk elején járó táncművészek mutatkoznak be. A fiatal, lendületes csapat a mozgás formanyelvébe öntve osztja meg a táncosok legrejtettebb vágyait, titkos kalandjaik misztikus emlékeit. A Revolution című darabban fellehetők hétköznapi pillanatok, az élet komoly kérdései és az az érzelmi hullámvasút, amit mindenki megtapasztal élete során.

Koreográfus:  Varga Kinga
Koreográfusasszisztens: Kiss Tamás
Táncművészek: a DART DSP tagjai
Zene: montázs

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Heti TV

Nesama

„A nézők a bőrükön fogják érezni a táncosok lelkét.” Varga Kinga

A darab a nézők interakcióira épül. Az előadás 50 percében a táncosok azon dolgoznak, hogy a nézők az érzéseikkel, érzékeikkel kísérjék figyelemmel a produkciót.
Az előadás a Zsidó Művészeti Napok keretében került bemutatásra.

Koreográfia: Varga Kinga
Táncművészek: Kiss Tamás, Hannah Eden, Jack Thomas Hilton, Barbara Minacori
Rendezőasszisztens: Hanna Winter (London)
Producer: Krajcsik Zsolt
Jelmez: Napsugár von Bittera
Zene: montázs

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Heti TV

SCB – UNSIGHTED

Visszatérünk az időben, hogy megtaláljuk a jövőt, amelyben élünk.

Az első, az UNESCO Világörökség által elismert film (Metropolis) inspirálta Salvatore Siciliano új, rövid darabját, amelynek címe: UNSIGHTED.
A Metropolis a város, a kulturális változások központja, itt történik minden, ez a szürreális jövő és a filozófiai irányzatok találkozási pontja. Ha az 1920-as évek futurisztikus elképzelései napjainkban lépnének életbe, hol tartana most az emberiség? Veszélyt jelent-e az iparosodás, amelyben a gépek eltörlik az emberi munkát? Vajon korunk digitalizációjának hasonló veszélyei vannak? A társadalmi megosztottság bővül, a szegénység mértéke továbbra sem csökken…
Salvatore a gyors kulturális változások érzelmi oldalának feltérképezésére tesz kísérletet.

Rendező-koreográfus: Salvatore Siciliano
Zene: MODVS

Táncosok:
Camile Jackson
Lena Kilchitskava
Valentina Migliorati
Alessandra Perdichizzi
Rachel Tack
Marie Theres Zechiel

Dramaturg: Benedict Breen
Fotó és videó: Underskin
Kosztümtervező: I AM JOHANNES
Előadás hossza: 20 perc

Siciliano Contemporary Ballet

Az SCB kortársbalett-társulatot Salvatore Siciliano, koreográfus alapította 2015-ben, Berlinben. A SCB együttes folyamatosan növekszik, megalakulása óta a berlini előadóművészeti szcéna kiemelkedő színfoltjaként van jelen. Több éve fellépője a berlini Pfefferberg Színháznak. Az együttes különlegességét a balett, az esztétikai elemek, a nyers érzelmek és a szarkazmus színpadi megjelenítése adja. A stílus erőteljes és kifinomult, a társulat előadásai az emberi psziché vizuális metaforáira mutatnak rá. A táncosok mozgásnyelve a test architektúráját boncolgatja.

Bővebben: www.sicilianocontemporaryballet.com

/English/

SCB – UNSIGHTED

“We are going back in time to find the future we live in.’’
Inspired by the first movie to be recognised by UNESCO World Cultural Heritage- METROPOLIS, Salvatore Sicilianos creates his new short piece UNSIGHTED. The city, center of cultural change, a Metropolis, where everything happens, a surrealistic future, a blur of philosophical ideas. Were these futuristic ideas of the 1920s so far fetched from the present we now live in? Comparing the threat of industrialisation, in which machines erase human labour with a very similar threat of today’s digitalisation, Salvatore wants to explore the emotional side of rapid cultural change. Social divides are expanding. Poverty still clashes with abundance. We are waiting for a saviour, who will fill the gap between technology and our human transient existence? Will human like robots, artificial intelligence, be that saviour? Or is it still the human heart that is the center between the brain and the hand.

Choreography: Salvatore Siciliano
Music: MODVS
Performance – Siciliano Contemporary Ballet
Camille Jackson
Lena Kilchitskaya
Valentina Migliorati
Alessandra Perdichizzi
Rachel Tack
Marie Theres Zechiel
Dramaturgy: Benedict Breen
Set Design: Salvatore Siciliano
Photo and Video: Underskin
Design: I AM JOHANNES
Length: 20 min

Siciliano Contemporary Ballet

SCB is the only contemporary ballet company based in Berlin, founded in 2015 by choreographer Salvatore Siciliano. SCB is quickly growing and affirming itself in the Berlin performing art scene and to this day 18 productions from short pieces, site-specific performances to full-length pieces have been realized. Currently SCB regularly performs at Pfefferberg Theater in Berlin. The ensemble gained popularity because of its keen ability to mix ballet lines and aesthetic with raw emotions and sarcasm. The style is powerful and sophisticated, presenting each work as a refined visual metaphor of the human psyche.
All the movements are expression of an accurate research into the body’s architecture, where the intricate lines of the execution become a framework for expression and tension.

www.sicilianocontemporaryballet.com