Magyar leiras:

DANCEPRO

A DancePro című új sorozatban a magyar kortárs tánc már jól ismert és feltörekvőben lévő fiatal koreográfusainak munkáit láthatóak.
A sorozatban fellépő társulatok nem kötődnek színházhoz – folyton úton vannak és a világ különböző pontjain lépnek fel. Megállnak egy estére és előadásaikon beavatják a nézőket az utazásaik során megismert világokkal vagy épp azzal, ami aktuálisan körülveszi őket és nézőket. A sorozat szerkesztője: Gera Anita
Az előadást követően Gera Anita az alkotókkal beszélget.

TRANZDANZ: DÉJA VU

Kovács Gerzson Péter által alapított TranzDanz kortárs együttes egy folyamatosan megújuló társulat, ahol a klasszikus balett, a kortárs tánc és a néptánc legtehetségesebb művészei lépnek fel. A TranzDanz társulat Déja Vu című előadása egy hajdani gangos pesti bérház udvarán játszódik a Kárpát -medencében, Kelet-Európában. Itt és a hátsó lépcsőn, a szobakonyhában, a kapualjban, az utcán és a Szomjasban élik mindennapjaikat, vágyaikat, álmaikat, nekibuzdulásaikat és kudarcaikat a darab szereplői. Alávetettek és kiszolgáltatottak, akik a hamis, szinte leleplezhetetlen képnek egyszerre nézői és létrehozói. Nincs este, se reggel, nincsenek évszakok sem, az idő megállt vagy körbe jár. Jó itt, tiszta havaj!

http://www.tranzdanz.hu/egy.pdf

A produkció a Műhely Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.