Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

a BUDAPESTI STRAUSS ZENEKAR koncertje a Strauss család műveiből

Az egyik legszebb időszak, a természet ébredése, a tavasz üde színei a romantikus zeneszerzők számára is sokszor adtak ihletet, műveikben rendre észrevehetőek a természetre reflektáló dallamok, melódiák. Az 1986 óta koncertező Budapesti Strauss Zenekar a repertoárjába tartozó Strauss-művek közül azokat tűzi műsorra a MOMkultban megtartott koncertjén, melyek a tavasz hangulatához legjobban illeszkednek, valamint igazi zenei csemegét és feltöltődést nyújtanak a romantikus muzsika kedvelőinek.

A Budapesti Strauss Zenekart 1986-ban Bogár István alapította.
A megalakulást követő hosszú éveken át csak külföldön léptek fel. Magyarországon az 1993-ban indult Ferencvárosi Ünnepi Játékok állandó fellépői lettek.
Fő repertoárjukat a Strauss család legendás művei alkotják, de emellett számos alkalommal adtak templomi koncertet, operaelőadást és szabadtéri koncertet is. Több mint húsz országban jártak, ezek közül is kiemelkedik két helyszín: a párizsi Salle Pleyel teremben 113 nagysikerű koncertet adtak, Barcelonában a Palau de la Música-ban közel 100 alkalommal léptek fel.
2006-ban Bogár István halála után a zenekar művészeti vezetését lánya, Csáky-Bogár Rita vette át, a vezető karmester Deák András lett.