Magyar leiras:

A humor az ember kiváltsága. Van példa az állatvilágban is vidámságra, játékra, mókázásra, de a szándékosan vicces dolgok generálása a homo sapiens sajátja. A zsiráf nem töri a fejét, hogy megtréfálja az oroszlánt vagy megnevettesse társait, de még egy szurikáta sem tud azon nevetni, ha elesik a szomszédja.
Mi igen.

A humor ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször saját gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük.

Kiss Ádám és Benk Dénes új, közös estje erre a gondolatmenetre épül. A produkció felegyenesedésünk hátrányait vizsgálja, különös tekintettel a mai gondolkodó ember vállára nehezedő temérdek teherre (reklámok, címlapok, tanfolyamok, életmódtippek ezrei stb.), mely tele van ellentmondásokkal. Tudjuk, mi a jó, mi a rossz, mi az egészséges, mi a káros, mégis elveszünk az információcunamiban, és döntéseink nem mindig a legjobbak. Talán pont ezért kaptuk a képességet, hogy nevetni tudjunk, hogy könnyebben viseljük terheinket és hibáinkat.