Magyar leiras:

Gömör Tamás fotográfiai munkássága keretében az elmúlt néhány évtizedben elsősorban portréfotózással foglalkozott – azonban megnövekedett operatőri és rendezői munkái miatt, időszakosan eltávolodott a fényképezéstől. Ugyanakkor a fotográfia mindig is az egyik legmeghatározóbb művészi kifejezési formanyelv volt számára. Kimeríthetetlen lehetőségek tárháza, amely alkalmas önmagunk megfigyelésére és az önreflexióra.

„Úgy döntöttem, egy eddig teljesen ismeretlen műfajban próbálom ki magam, hogy újra azt a lelkesedés érezzem, amit a pályám elején.”

A jelenkori Budapestről kezdett el utcafotókat készíteni, a 2020-as éveket dokumentálása céljából. Számára az új fotográfiai helyzetekben az improvizáció jóval fontosabbá válik, mint a kompozíció tökéletessége.

„Nagy kihívás és egyúttal örömteli érzés volt számomra, hogy nem én irányítom a fényeket, a képeim szereplőit nem tudom instruálni, mozgatni, beállítani, sőt ellenkezőleg: észrevétlennek kellett maradnom.”

Az elmúlt három évben rengeteg munkaórával sikerült több száz felvételt készítenie, amelyekből válogatva készült el a Streets of Budapest (Művészi utcafotók Budapestről) című album, illetve kiállítási anyag.
A művészről bővebben: www.tomgomorpictures.com

Kiállításmegnyitó: 2024. január 5., 18:00