Magyar leiras:

Sharon Kovacs

Kovacs pályafutását az eindhoveni Rock City Institute-ben kezdte, példaképei, Amy Winehouse, Etta James és Nina Simone hatására írta első dalait. Számos tehetségkutatós siker után 2014-ben jelentette meg első, My Love című kislemezét, melyet a Shades of Black, Cheap Smell és a januárban debütált Child Of Sin nagylemezek követettek. 

Sharon Kovacs, művésznevén Kovacs rendkívül képzett hanggal és énektechnikával rendelkezik, mindeközben zenei ismeretei is kimagaslóak, emlékezetes volt pályájának első éveiben adott hilversumi koncertje, ahol a Metropol Orkest jazz-zenekar kíséretében adta elő számait. Kovacs kiskora óta zenél olyan énekesek által inspirálva, mint Betty Davis, Etta James és Tina Turner, énekét hallva sokan feltételezik, hogy fekete felmenőkkel is bír, ugyanis tökéletesen produkálja a felsorolt nagy fekete blues- és soulénekesek előadásmódját. Ám mindemellett a holland művész egyedi világot alkot mind zenéiben, mind videó­klipjeiben. Soul és pop, és valami sötét femme fatale-stílus keveredik számaiban, melyekkel világszerte ismertté vált, Diggin, My Love és Shades Of Black albumai harminchat országban szerepeltek a toplistákon, Hollandiában pedig kétségkívül ő az egyik legismertebb zenész jelenleg.

Kovacs hatvanmillió You­Tube-megtekintéssel, Viva Parisszal kötött modellszerződéssel, számos díjjal, valamint Robbie Williams előtti fellépéssel is büszkélkedhet. Elnyerte a rangos EBBA-díjat is, és fellépett olyan fesztiválokon, mint Glastonbury és a Sziget. Kovacs idén új albummal jelentkezett. A Child of Sin semmiben sem marad el az énekesnő karrierjének kezdete, azaz 2014 óta kiadott albumainak minőségétől.

__________

Májusban visszatér a Jazzy Fesztivál, a Jazzy Rádió 4 napos zenei fesztiválja, amely idén a Bor, mámor, zene alcímet kapta, hiszen a zenei programok mellett közel 40 borászat várja a látogatókat a Sirály sétányon. A 2024. május 17-20. között meghirdetett Jazzy Fesztiválon három színpadon lépnek fel egymást váltva hazai -és külföldi előadók, akik a jazz, funk, soul stílus képviselőiként táncoltatják meg a jazz zene szerelmeseit. Mindegyik napon egy-egy nemzetközi nagyágyú zárja az estét. Pénteken a PASO és a világhírű brit csapat, Matt Bianco koncertjén bulizhat a fesztivál közönsége. Szombaton Takács Nikolas koncertje után a francia nu jazz formáció, az Electro Deluxe vegyíti a soul, a funky, a swing, és a hip-hop elemeit a színpadon. Vasárnap a brit díva Izo Fitzroy énekét csodálhatjuk. Hétfőn Dés László és a holland soul énekesnő Sharon Kovacs lép fel. A MOMKult udvarában és a Sirály sétányon már délutántól elkezdődnek a koncertek. Fellép többek között az Anima Sound System, Barabás Lőrinc, Ladánybene 27, Los Orangutanes, Melody Maker, Sárik Péter, Zolbert, Éliás Gyula, Csemer Boggie, Sena, Ruby harlem és Temesi Berci a barátaival.