Magyar leiras:

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!
______________________________________________________________________________________

A koncert a GetCloser Jazz Fest 2022 keretei között kerül megrendezésre.

A fesztivál további napi programja:
RÉVÉSZ RICHÁRD LATIN QUARTET

Omar Sosa az egyik legsokoldalúbb jazz-művésze napjainknak: zeneszerző, producer, zongorista, ütőjátékos és zenekarvezető. Különféle népek zenéjét és elektronikus elemeit olvasztja egybe afro-kubai gyökereiből táplálkozó játékában, friss és eredeti, városi hangot szólaltatva meg – mindezt a latin jazz szívével.

A színpadon Sosa egy igazán karizmatikus figura, társzenészeit dinamikus játéka és improvizációkon alapuló zenei beállítottsága inspirálja, amely tele van nyers érzelmi erővel és humorral. Sosa úgy érinti meg saját közönségét, hogy kórusba csalogatja őket, fokozva a spontaneitás és az összekötöttség érzését. Zenéje egyedülálló stílusú. Miközben az afrikai diaszpóra népi hagyományából merít, olyan felfedezői megközelítésből szemlél, amely sosem hagyja, hogy a hűség szabadságvágyának útjába álljon.

A jazz és az afro-karibi ritmusok örömteli keverékét ontja magából, amelyeket szenvedélyes játéka csal elő a billentyűk közül. A tempói könnyedek, a hangulatok folyamatosan váltakoznak. Élvezettel veti magát a latin jazz ellenállhatatlan ritmusaiba, mialatt kísérletező lökéseivel ugrásra készen tartja hallgatóit.