Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

Az Octovoice Énekegyüttes különböző zenetörténeti korszakok és műfajok, tükrében mutatja be a társas éneklés fejlődését a reneszánsztól a swing és a soul zenén át a rockig. Az együttes repertoárján a sokarcú műfaji lehetőségek által olyan zeneírók művei szerepelnek, mint Lassus, Otis Reddig, Villaert, The Beatles, Billy Joel és Freddie Mercury. 

A koncert bepillantást enged a társas éneklés kulisszatitkaiba is: játékos formában tárja föl a szólamok működését vagy az egyéni megszólalások szerepét. Az egyes zenedarabok megszólaltatása előtt kiemelt részletek, a hangzásvilág felépülése vagy különleges zenei megoldások kerülnek bemutatásra.

A koncert második felében az Octovoice vendégeivel – Radics Gigi, BariLaci és egy hangszeres trió – gospel zenéket szólaltatnak majd meg, bemutatva a műfaj spiritualitását az azonos eredetű soul, illetve R&B műfajokból is ismerős feszes ritmusokkal és sodró dallamokkal. A koncerten megszólal Robert Ray 1979-ben bemutatott Gospel miséje, ami a liturgikus hagyományok az afro-amerikai katolikus egyház kortárs zenei nyelvén történő interpretációja.

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával jön létre.