Új időpont 2020. szeptember 19. 18:00 Magyar leiras:

Az előadás új időpontban, 2020. 09. 19-én kerül megrendezésre.
(eredeti időpont: 2020. 03. 21., pótelőadás: 2020. 09.19.)

A Nemzetek Zenéi Három Gitáron-program célja, a klasszikus zene népszerűsítése elsősorban a fiatal közönség körében, az egyre populárisabb klasszikus gitárt és a kamarazene előnyeit felhasználva.

A klasszikus gitáros kamarazene egy kiváló eszköz arra, hogy ugyanazon a koncerten megszólaljon egy spanyol balettrészlet, egy magyar kanásztánc, egy olasz operanyitány vagy egy orosz zongoraciklus, transzferhangszer a fiatal generáció és a komolyzene között.

A Venti Chiavi Gitártrió jelenleg Magyarország legsikeresebb, illetve legtöbb nemzetközi versenyhelyezéssel rendelkező klasszikus gitáros kamarazenei együttese, fiatal koruk ellenére számtalan helyen koncerteznek Európa-szerte, népszerűsítve ezzel a magyar klasszikus zenei értékeket.
A zenekar tagjai maguk is pedagógusok az alap-közép-és felsőfokú gitároktatásban, ketten a PTE aktívan kutató doktorandusz hallgatói, kiemelten fontos számukra a fiatal generációval való aktív és hatékony zenei kommunikáció.

Koncertjeik célja, hogy megismertessék és megkedveltessék közönségükkel repertoárjukat melyben megszólaltatnak nyolchúros gitárt, mandolint, illetve oktávgitárt is.

Moderátoruk Tóth Álmos, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium, valamint a Diabelli Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitártanára.

2019-ben második helyezést értek el a világ legrangosabb gitárversenyén Miamiban (GFA), ezt követően az olaszországi domodossolai gitárverseny második helyezésével elérték 10. nemzetközi versenyhelyezésüket.

A trió tervezett koncertsorozata három típusú zenei anyagot dolgoz fel.

LATIN-EST

A második est célja, hogy bemutassa a klasszikus gitár „anyanyelvét”. A gitárnak
kétségtelenül leginkább előnyös zenei világ a spanyol, dél-amerikai, illetve olasz
klasszikus zene, mely jellemzően vonzó a fiatalok számára, ráadásul a trió
leggyakrabban kért koncertprogramjai közé tartozik. A tervezett műsorban
felcsendülnének Astor Piazzolla, Gioacchino Rossini, Manuel De Falla, Isaac Albeniz,
Antonio Vivaldi, és Anton Diabelli művei.

    Jegyinfó | űrlap

    Kérjük, az üzenet rovatban jelölje meg, mit szeretne az elmaradt programmal kapcsolatban intézni!
    (jegyinformáció, programáthelyezés, lemondás, jegyár-visszatérítés, stb.)