Magyar leiras:

Nagyszülők a kispadon? – Megoldások a családtagok közötti konfliktusok elkerüléséhez

Mi a nagyszülők feladata? Hogyan viselkedjenek és hogyan ne? Mit kell, és mit tilos tenniük azért, hogy jó kapcsolatban maradjanak gyermekeikkel, és kötődést tudjanak kialakítani az unokáikkal? Hogyan befolyásolják a generációkon keresztül átadott viselkedésminták, traumák és megküzdési módok a nagyszülők, szülők és unokák életét?

Vendég: L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, gyakorló pszichoterapeuta és nagyszülő.

Az előadás során – és a HVG Könyvek gondozásában megjelenő, hiánypótló könyvében – L. Stipkovits Erika gyakorló, szerető nagyszülőként, a tőle megszokott érthető és élvezetes stílusban adja át klinikai és terápiás tapasztalatait, és vezeti végig a szülőket és a nagyszülőket a konfliktusmentes együttműködéshez vezető rögös úton. Segít, hogy önmagunk és a rugalmas nagyszülői szerep megismerésével jobbá tegyük a szeretteink közötti kapcsolatokat.
„Ajánlom minden nagyszülőnek, aki okosan igyekszik sűrű és biztonságos hálót szőni szeretetéből, minden szülőnek, aki hálás tud lenni ezért, és minden unokának, hogy ők is tovább adhassák az így kapott értékes örökségüket.”

L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik pszichés és személyiségzavarok, családi, párkapcsolati és életvezetési problémák feltárásában és kezelésében. Számos helyen tanít, rendszeresen publikál és országszerte tart előadásokat. Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület, a Magyar Hipnózis Egyesület, a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Pszichológiai Társaság tagja, a Személyiségfejlesztő Akadémia szakmai vezetője.
Eddig megjelent könyvei a HVG Könyvek gondozásában: Ölelni és ölre menni (2016), Szeretettel sebezve (2015), Harmóniában egymással (2014), Közelebb egymáshoz (2013).