Magyar leiras:

A meseillusztráció egy olyan képzőművészeti műfaj, amely segít megérteni a szöveg, a tartalom, a valószínű és a valószínűtlen elemek rendszerét, szövevényét. Vizuálisan közelebb hozza – élményt nyújtó világával – a mese tartalmát, lényegét.
Képi eszköztárával természetessé, elfogadottá teszi azt a világot, amelyet a szöveg vindikál. Épít a képzeletre és a fantáziára. Segíti a gyermekeknek azt a fontos képességét, amely az elképzelhetetlent teszi elképzelhetővé, természetessé, valóssággá.
Ehhez az eredőhöz, a mesevilághoz kapcsolódik a képi megjelenítés, amely a könyvnyomtatás létezése óta, vált lényeges művészi területté. Az olvasás élményét, megértését segíti a maga képi eszközeivel.
Az illusztráció szerepe a mai korban sem mellőzött műfaj, sőt,  virtuális világunkban használata kitágult, megsokszorozódott. A meghatározó képzelet, a látvány szerepét változatlanul betöltve megjelenítésének minden eszköztárát, lehetőségét alkalmazza a meseillusztráció.

Kiállító művészek:
Ágotha Margit, Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, Kovács Tamás, Rényi Krisztina, Rékassy Csaba, Roskó Gábor, Sárkány Győző, Somogyi Győző, Takács Ildikó, Vida Győző, Rényi Krisztina, Ficzere Kyrú. Damó István, Kőszeghy Csilla, Rippl Renáta, Vajda Melinda, Réber László, Keresztes Dóra, Paulovkin Boglárka, Szalma Edit, Horváth Ildikó, Maros Krisztina, Henzelmann Emma, Szyksznian Wanda

A kiállítás a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségével közös produkcióban tekinthető meg.