Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Marcus Miller (US) – kétestés klubkoncert

A két Grammy-díjas jazzlegenda, Marcus Miller a világ egyik legtehetségesebb elektromos basszusgitárosa. Felsorolni is nehéz lenne hány lemezen működött közre és mennyi film zenéjét jegyzi tizenhárom szólóalbuma mellett. Most, különleges körülmények között, igazán közelről élvezhetjük a legendás zenész koncertjét, aki két egymást követő estén, október 24-én és 25-én játszik a MOMkultban.
Marcus Miller igazi multiinstrumentalista: tanult klarinéton, játszik basszusklarinéton, zongorán, szaxofonon és gitáron is. Legtöbben azonban Miles Davis és David Sanborn basszusgitárosaként ismerik. Session zenészként is szinte megszámlálhatatlan mennyi előadó lemezén működött közre és ugyancsak hosszan sorolhatnánk produceri kreditjeit is. Dolgozott Beyoncé, Elton John, Frank Sinatra és Aretha Franklin lemezein is. A világ egyik legtehetségesebb zenészeként tartják számon, számos díjjal is elismerték munkásságát, köztük több Grammy-jelöléssel és két Grammy-díjjal. Filmes közreműködéseinek listája is igen hosszúra nyúlik. 1983-ban adta ki első szólóalbumát, amelyet azóta tizenkettő másik követett, a legutolsó a 2018-ban megjelent Laid Back volt, amely mind a közönség, mind a szakma elismerését kivívta. Bizonyára erről is halhatunk majd dalokat a klasszikusok mellett kétestés klubkoncertjén a MOMkultban.