Magyar leiras:

Lovasi András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. Életművét a folytonos megújulás és ösztönös építkezés jellemzi: míg a Kispál és a Borz énekeseként basszusgitározik, addig a 2005-ben alapított Kiscsillagban már gitárosként szerepel, a három szólólemeze köré épített műsorokban pedig jellemzően akusztikus gitáron játszik.

A műsor több mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít: előkerülnek Kispál-klasszikusok akusztikus hangszerelésben, felcsendülnek Kiscsillag-dalok átdolgozott változatai, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi-szólólemez dalai.

Lovasi András jelenleg is több produkció résztvevője, frontembere, és a mai napig aktív dalszerző; melyeknek közös metszetét képezi a zenészbarátaival kiegészült „zenekaros” műsor.


Lovasi András

1967-ben született Pécsett, ahol 1987-ben megalapította barátaival a KISPÁL ÉS A BORZ zenekart, mely a rendszerváltás utáni évtizedek legfontosabb alternatív rockzenei együttese lett.
2005-ben alapította meg a KISCSILLAG zenekart, ami hobbizenekarból mára a fesztiválok és a rock-klubok színpadán rendszeresen koncertező együttessé vált.

Első szólólemeze BANDI A HEGYRŐL címmel jelent meg 2001-ben, majd a TŰZIJÁTÉK DÉLBEN 2019-ben. A 2021-es GRAND HOTEL HALMAHERA album különlegessége, hogy a dalokat prózák kötik össze egy történetté, amely később könyvben is megjelent.

Számos szakmai díj és elismerés mellet 2010-ben előadó-művészeti és szövegírói munkásságáért Kossuth-díjjal tüntették ki.

• A Budapest Bár énekese.
• A Fishing on Orfű fesztivál alapítója, szellemi atyja.
• A Megadó Kiadó és az LA Gardens Studio vezetője.

Megjelenések:
• Kispál és a Borz (1987–2010; 2022–):
11 album, 9 koncertlemez, 6 DVD
• Kiscsillag (2005–): 6 album, 1 könyv
• LOVASI (szóló): 3 album, 1 DVD, 3 könyv