Magyar leiras:

Augusztus 28-án egy új, sokoldalú és energiával teli francia vonósnégyes búcsúztatja a nyarat a MOMkult klassz.lépcső programsorozatának keretében.
A 2017-ben alapított Le Quatour Elmire rangos nemzetközi versenyeken alapozta meg hírnevét: 2018-ban elnyerték a párizsi FNAPEC európai versenyének 2. díját, 2019-ben Koppenhágában a Carl Nielsen Nemzetközi Verseny 3. díját. Utóbbi megmérettetésen a legjobb kortárs interpretációért járó különdíjat is kiérdemelték. Azóta a kvartett rendszeresen kap meghívást rangos koncerttermekbe és fesztiválokra a világ minden tájára. A fejlődést folyamatosan szem előtt tartják, olyan mesterek segítik munkájukat, mint a Quatuors Ébène vonósnégyes művészei, Tabea Zimmerman vagy Keller András. Mivel magabiztosan mozognak mindenféle stílusban, repertoárjuk széles és sokszínű.

Cziffra György világhírű zongoraművész 100. születésnapját Magyarország Kormánya hivatalos emlékévvé nyilvánította. A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően valósul meg.
(A Cziffra György-emlékév és a MOMkult közös rendezvénye)