Magyar leiras:

A L’art pour l’art Társulat az abszurd humort játszó színház egyetlen hazai képviselője jelenleg. A művészcsoport 1986-ban kezdte pályafutását. A társulat 1990-1994-ig szüneteltette az élő fellépéseket, csak néhány tévés munkát vállaltak közösen. 1994-ben a csapat úgy döntött, hogy folytatják a színházi megjelenéseket is, és későbbi törzshelyükön felújították addigi pódiumelőadásaikat.
1997-ben trióként (Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt) mutatták be az új alkotói korszakuk első színdarabját, a legendás Winnetou-t. 1998-ban lett teljes a csapat, amikor az addig íróként háttérben dolgozó Szászi Móni színészként is csatlakozott az addigi tagokhoz. A szorgalmas és gyümölcsöző együttműködés következményeként az új kvartett visszahódította közönségét, és a legnagyobb színházak színpadjain azóta is játsszák szellemes abszurd darabjaikat.

 

 

Angol leiras:

A L’art pour l’art társulat ajánlója a Légitársaság c. előadáshoz:

Kedves Utazóközönség!

Szeretettel köszönti önöket a L’art pour l’art Légitársaság legénysége!

Felemelkedésüket és felhőtlen szárnyalásukat garantálja a már jól bevált személyzet, Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt és Szászi Móni, valamint a sok más járaton már bizonyított, Jászai Mari-díjas stewardess: Stefanovics Angéla.
A biztonságos utazást magasan kvalifikált földi személyzet segíti, többek között Naftalin Ernő, Hőzőngné Váltig Arabella és kebelbarátnője, valamint Margit és Zigóta, Boborján, Anti bácsi, egy szigorú ornitológus, továbbá a násznép.

Repülőgépünk boldogan repíti önöket oda, ahová a végén megérkeznek.