Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

A nemzetközileg is elismert hegedűművész, világzenész Roby Lakatos egyedi, virtuóz játékával évtizedek óta elkápráztatja a világ legrangosabb koncerttermeinek közönségét. A „Klezmer Karma” című lemezén a jiddis kultúra zenei világát tárja a hallgatók elé modern hangszerelésben, a zenetörténetből jól ismert stílusok fúziójával, mint például a tangó, a funky, a jazz és a keringő.

A koncerten többek között elhangzik néhány olyan közismert dal feldolgozása is, mint a Yiddishe Mame, a Hatikva, a Klezmer Csárdás, valamint a Hegedűs a háztetőn című film egyik ismert betétdala. A Zsidó Művészeti Napokon bemutatott különleges produkció sztárvendége Radics Gigi jazz énekes.

„Sokat játszottam együtt a Belgiumban élő Myriam Foque-kal, aki a legjobb jiddis-klezmer énekesnő. Vendégként szerepel a lemezen. Sok klezmer számot tanultam meg tőle, és mindegyik emlékezetet a gyerekkoromban hallott orosz, román, magyar cigányzenékre.”
Roby Lakatos