Magyar leiras:

Az organikus térhasználat, a szabadtéri kamarazene, a nyári esték kellemes hangulata egyesülő élményként jelenik meg a MOMkultnál, a Sirály sétány nagylépcsőjénél tartott koncert során. A közönség egy rendhagyó amfiteátrumként a Gesztenyés kertre nyitott lépcsősoron, párnákon, plédeken helyet foglalva vehet részt a Kovács Zalán László tubaművész, zenetudós által szerkesztett koncertprogramon. Közreműködik a Budapesti Helyőrség Zenekara.

Klasszikus zeneszerzők művei, kamaramuzsika és a Gesztenyés kert zöldje adják majd a keretet a 18 órakor kezdődő koncertekhez.

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Budapesti Helyőrség Zenekara létszámát tekintve az ország második legnagyobb katonazenekara. Biztosítják a főváros és Pest megye magas számú állami és katonai protokolláris ünnepségeken, kegyeleti szertartásokon, nemzeti ünnepek megemlékezésein a zenakari szolgáltatást, kiszolgálják a Magyar Honvédség eseményeinek zenei hátterét, rendszeres fellépésekkel, térzenével népszerűsítik a Magyar Honvédséget a lakosság, illetve a külföldi turisták körében.

A zenekar megbízott karmestere Nagy Zsolt százados.