Magyar leiras:

2019 nyarán „Megfújjuk a nyarat” címmel a fúvósoké lesz a főszerep.

A Klassz.lépcső egy különleges atmoszférájú, szabadtéri, nyári programsorozat, mely 2016-ban indult a MOMkult szervezésében.

A Sirály sétány lépcsőin, párnákon ülve, hangulatos nyár estéket tölthet el minden zeneszerető, rálátással a Gesztenyés kertre.

A Klassz.lépcső mellett útjára indul a Klassz.kamaralépcső a Kulturális Szalon mellett, a Városháza téren: https://kulturalisszalon.hu/

A 2019. augusztus 25-i koncertről:

Készenléti Rendőrség Zenekara

Kilenc évtizedes múltra tekint vissza a rendőrzenekar története. Az ötvenes és hatvanas években hol szimfonikus zenekarként, hol fúvószenekarként működött, majd az 1978-as átszervezés során megalakult az önálló fúvószenekar.  A Készenléti Rendőrség Zenekara, amely elsősorban Zeneművészeti Főiskolát, Zeneakadémiát végzett előadóművészekből áll, akik egyenruhás muzsikusi pályájuk mellett a civil zenei élet ismert és elismert szereplői is. A rendőrzenekar állandó szereplője a Belügyminisztérium, a Rendőrség, önkormányzatok és civil szervezetek rendezvényeinek. Repertoárjuk a klasszikus fúvós muzsikától egészen a jazz, illetve könnyűzenei feldolgozásokig terjed. A zenekar feladata ma is ugyanaz, mint az elmúlt kilenc évtized alatt: az egyetemes zenekultúra terjesztése.

A zenekar karmesterei:

Szalóky Béla, Kelemen Tamás, Dr. Koppányi Zsolt, Stein Ferenc