Magyar leiras:

Nyakas Gábor, kutyatréner és coach, nemzetközi versenybíró és rendőrségi kutyakiképző már egészen fiatal kora óta a kutyák bűvkörében él, különleges képességei, a kutyákkal való kapcsolata már ekkor legendássá vált környezetében. Idővel ez a képesség a hivatásává, és munkájává vált. A világ legjobb kutya trénereinek Bárth Bellon, Ivan Balabanov, Dr.Helmut Reiser, Fred Hassen előadásainak folyamatos vendége. Külföldön csak a magyar kutyasuttogóként emlegetik. A kutyák nevelésének területén elért módszerei egyszerre forradalmiak, egyedülállóak és hatásosak. Interaktív, filmekkel dokumentált, valamint a színpadon bemutatott gyakorlatai a hétköznapi kutyanevelési problémákra nyújtanak megoldást. 

Az előadás érintett témakörei: 

A kutyák gondolkodása és “működése”.
Miért nem hallgatnak a kutyák bizonyos helyzetekben a gazdáikra; azaz az összes probléma forrása abból adódik, hogy nem értjük meg azokat a jelzéseket, amelyeket a kutyák küldenek az emberek felé.

Nyakas Gábor bemutatja a kutyákkal való helyes kommunikációt, valamint megfelelő motivációs eszközöket nyújt a legszokványosabb problémák (felugrálás, ásás, rágás, póráz-húzás, folyamatos ugatás, támadás stb.) elkerülésére. 

A Kutyareform c. előadás keretében az előadás végére a résztvevők érteni fogja nemcsak a saját kutyáját, hanem általában a kutyák viselkedését, jelzéseit.