Magyar leiras:

Kalmus Felicián Xmas Edition koncertjére közkedvelt karácsonyi melódiákkal, meghitt hangulattal várja nézőit, amely során az ismert dalok új köntösbe bújva, a cselló lágy hangján szólalnak meg, megidézve az ünnep szépségeit, és varázsát. Ismert magyar karácsonyi dalok mellett örökzöldek és mai slágerek is helyet kapnak, Felicián sajátos, egyedi stílusú hangszerelésében. A művész néhány saját szerzeménye is hallható lesz, illeszkedve az ünnepi tematikához, advent utolsó vasárnapján.

A művészről:
Kalmus Felicián ötévesen kezdett csellózni, első zenekarral kísért szólókoncertjét nyolcéves korában adta. Később a Szent István Konzervatórium növendékeként folytatta tanulmányait, majd diplomáját a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte. Kilencéves korától már stúdiófeljátszásokra kapott meghívást, zenélt Bécsben, később Bázelben is. Akadémiai évei alatt szervezett koncertkörútjai voltak Svájcba, ahol már saját szerzeményeit is előadta. Később szinte kizárólag crossover csellóművészként hallható. Szólóműsora mellett számos lemezen és filmzenében közreműködött, (pl. Kincsem, Kossúth kifli). Több ismert hazai előadóval és zeneszerzővel dolgozik együtt pl. Hrutka Róbert, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya. Általa indított „#randomcello” kisvideóit mind többen és többen kezdték el követni, a kis zenei hangulat bonbonok helyét az utóbbi években komoly, nagyszabású videoklipek és koncertfelvételek vették át .

Mással össze nem téveszthető stílusával és zenei sármjával könnyen nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába. Nagy zenei ívekben gondolkodik és vezeti hallgatóit egy színes instrumentális zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket,

2018 nyarán Great GreatGrandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját korszerű feldolgozásait. Az album mottója: Ükanyám dalai az én világomban

2019-ben a keringők és etűdök világába kalauzolja a hallgatót No2 című lemezének dalain keresztül. Az albumon található tizenegy vadonatúj dal mind Felicián saját szerzeménye, zenei világának, sokszínűségének izgalmas lenyomata. Múlt és jelen műfajok és stílusok harmóniában fonódnak egybe játékában, hosszú ideig elkísérheti hallgatóját.

Felicián az alábbi gondolatokkal hangolódik az eseményre:
„Hunyd le a szemed és képzeld el, ahogy kint az utcán lágyan szállingózik a hó! Míg a hópelyhek táncolnak a lámpafényben, bent a meleg szobában narancsszín lángok tükröződnek a falon, kezedben habos kakaó gőzölög, és mindent beborít a friss fenyő illata.  Színek, ízek, hangulatok, amik megidézik nekünk a karácsonyt. Egész évben várjuk, és amikor eljön minden percét igyekszünk megélni, minél erősebben érezni ennek a pár napnak a csodáját.”