Magyar leiras:

A könyvbemutatón a szerzővel Ruff Orsi újságíró beszélget, zenél a MintaPinty Zenekar, közreműködik Berényi Márta, a Piros Kakaó drámapedagógusa.

Holli rettenetesen izgul az iskolai fellépése miatt. Ekkor szegődik mellé a barátságos házirém, Mumus, akitől a kislány megtanulja, hogyan állíthatja a félelmet a saját oldalára. Kalandjaik során kiderül, hogy a félelem nagyon is fontos és hasznos érzés.

Al Ghaoui Hesna, a haditudósításairól ismert, immár kétgyermekes riporter, saját rajzaival illusztrált könyvében egyszerű gyakorlatok és egy bátorságinduló segít erőt meríteni a gyerekeknek a nehéz helyzetekben.

A kötetet ezekkel a szavakkal ajánlja Bajzáth Mária mesepedagógus: „Ezernyi népmesét ismerek, de csak egyetlen népmesehősről tudok, aki nem ismerte a félelmet. A mesebeli fiú világgá ment, és rengeteg próbát kiállt, hogy megtanuljon félni…

Nem véletlenül őrzi a hagyomány ezt a történetet a világ minden táján, a félelem ugyanis nélkülözhetetlen emberi érzés, az élet és az életben maradás egyik alapfeltétele. Jó szívvel és hatalmas lelkesedéssel ajánlom ezt a könyvet a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.”