Magyar leiras:

Az előadást élőben közvetítjük! Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt! A koncert közvetítés elérhetőségéről hamarosan bővebb információt talál honlapunkon.


Az élő koncertre online vásárolt jegyek a jegy.hu-n válthatók vissza. MOMkultban személyes ügyfélfogadásra a jelenleg érvényes 484/2020. (XI.10.) Korm.rendelet miatt nincs lehetőség, az ott vásárolt jegyek visszaváltása a program@momkult.hu email címen vagy a 06-70/908-41-05 telefonszámon lehetséges.


Elvezethet a művészet a hithez? És a hit hozzásegít-e a művészet átéléséhez? Hiszen mindkettő a szép, a jó és az igaz kereséséről szól, és az alkotó erőről, amely egykor azt mondta: „Legyen!” És ez az a „legyen”, amit mi, emberek utánozni próbálunk. Költészettel, zenével, tollal vagy zongorával, cimbalommal. Mi történik a zenésszel, amikor improvizál, és úgy érzi, a kezét egy nála nagyobb erő mozgatja? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Bősze Ádám zenetudós beszélgetőtársaival, Rudolf Péter színművésszel, Balázs János zongoraművésszel és Kozma Imre római katolikus atyával. Szó lesz isteni és emberi művészetről, valamint hitbéli alkotásról, művészi hitvallásról is. Amire pedig nem lehet választ adni szavakkal, azt zenei improvizációk válaszolják meg: Lukács Miklós és Balogh Kálmán kotta nélkül érkeznek, hogy azt a muzsikát szólaltassák meg, amely soha máskor, csakis ott és akkor lesz hallható. 

A fotókat készítette:

Rudolf Péter (fotó: Sárosi Zoltán), Kozma Imre atya (fotó:Magyar Máltai Szeretetszolgálat), Balázs János (fotó: Emmer László), Lukács Miklós (fotó: Kincses Gyula), Balogh Kálmán (fotó: Raffay Zsófi); Bősze Ádám (fotó: Mátyássy Jónás)


A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a cziffra100.com oldalon.

Kiemelt szponzor: MVM

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg