Magyar leiras:

Hegyvidék Önkormányzata a tavalyihoz hasonló programsorozatot szervez a MOMkulttal közösen Hegyvidéki Nyár néven. Idén kicsit jobban a nyárba tolva, május helyett június elején ünnepeljük együtt a jó időt a MOMkult kertjében, Szabadtéri Színpadán és a Sirály sétányon. Családok, baráti társaságok, egyedül érkezők és klubközösségek játszhatnak, beszélgethetnek, élvezhetik a koncerteket étel és ital társaságában.

ingyenes szabadtéri programok · családok & barátok ·  irodalmi beszélgetés ·  gyerekprogramok · Parno Graszt koncert · Zurgó gyerektáncház · görkoris diszkó · kézműves foglalkozások · szabadulószoba · szabadtéri kocsmakvíz

A részvétel ingyenes.
Mindenkit szeretettel várunk!

PROGRAMOK

JÚNIUS 3., SZOMBAT

10:00 – 12:30 Kézműves foglalkozások – MOMkult kert
ArcPiktor Műhely, Tündérhaj szobrász, Hennafestő műhely, Báb- és rongybabakészítő műhely

10:30 – 11:30 Balogh Melinda Társulat – MOMkult Szabadtéri Színpad
Balogh Melinda és Bősze Tamás Jean-Pierre első közös lemezén Tündér Ilona és Árgyélustörténetéhez varázslatos zenei világot teremtettek, mely eredetileg széphistória. A mese és dalszöveg saját átdolgozás, de elhangzanak Ady és Weöres versrészletek is. Koncertszerű meseelőadást láthat a közönség. 

17:00 -22:00 Görkoris Diszkó – Sirály sétány

JÚNIUS 4., VASÁRNAP

10:00-15:00 Zurgó gyerektáncház

11:00-13:00, 14:00-16:00 Plüsmacivarró workshop a Maciművek jóvoltából  – MOMkult kert
Varrd meg saját, kedves, tenyérbe simuló plüssmackódat, aki titkos kívánságaid őrzője lesz egy életen át! Az új barát megálmodásában Monzák-Simon Krisztina, a Maciművek megálmodója lesz a segítségedre, akinek több mint 20 év tapasztalat van az ujjaiban.

10:00-12:00 és 14:00-16.00 Saját pecsét készítő workshop – MOMkult kert
Saját gondolatok, elképzelések alapján a résztvevők egyedi pecsétet készíthetnek.

– a résztvevők megismerik a pecsét készítés lépéseit
– megrajzolják a pecséttervet
– az átbeszélt lépések alapján elkészül a pecsét
– a helyszínen papír felületre kipróbálhatják az elkészült alkotást

A foglalkozáson minden alapanyag és eszközt biztosított a pecsétkészítéshez és a próba printekhez.
A helyszínen kis füzeteket és képeslapokat vásárolhatnak opcionálisan az érdeklődők további printek készítéséhez.
https://www.visuslowdesign.com/pages/workshop

14:00-15:00 Katona Csaba sörkóstolással egybekötött sörtörténeti előadása – Sirály sétány
Katona Csaba történész, az MTA munkatársa – egyik kutatási területét tekintve – sörtörténész kóstolással egybekötött társadalom- és kultúrtörténeti szórakoztató stand-upja.

15:00-16:00 Falfirka-felolvasás – Megyeri Annamária: A mi kertünk – Sirály sétány

Ezúttal egy meseíró lesz a vendégünk: Megyeri Annamária (író, illusztrátor, kerttervező) legújabb mesekönyvéből olvas fel. Mesék és praktikus kertészeti tanácsok egyaránt lesznek, a gyerekeket és a felnőtteket is várjuk!
Egy ifjú tangóharmonika-művész izgalmas dallamokat játszik majd, és beszélgetünk is Megyeri Annamáriával: hogyan születik mese a kertről? hogyan kertészkedjünk a legkisebbekkel? mire jó egy kert? hogyan és miért beszéljünk ezekről a gyerekekkel?
Házigazda: G. Szabó Sarolta, szerkesztő, kulturális szervező, a Falfirka alapító-házigazdája
Megyeri Annamária: A mi kertünk (Cerkabella Könyvek Kft., 2023)

16:00-17:00 QuizNight – Szabadtéri kocsmakvíz Sirály sétány
Az angolszász területekről átvett játék rendkívüli népszerűségre tett szert Magyarországon az elmúlt években. A kvíz játék két fordulóból áll, két forduló között villámkérdés-körrel. Az általános műveltség, némi helytörténeti témát feldolgozó kvízjátékra baráti társaságok, családok számára lehet majd jelentkezni.
Regisztráció linkje: https://quiznight.typeform.com/to/shA2PRhU 

17:00-18:30 Duckshell koncert

19:15-20:45 Parno Graszt koncert

21:00-23:00 Labek&Chrobak DJ set Sirály sétány

 

További programok a MOMkult kertben:

Játszóház Projekt
A Játszóházban újonnan kiadott társasjátékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lehetsz gyerekkel vagy felnőttekkel, lehettek 2-en, de akár 8-an is, a Játszóházban találtok nektek való játékot a három percestől a háromórásig, a partijátéktól az elmélyülősig, a szusistól a Marsosig. A játékmesterek szívesen ajánlanak játékokat és segítenek megérteni a játékszabályokat.

Zenebatyu
Ökohangszer bemutató Sőnfeld Mátyás pedagógus, pszichopedagógus, zeneterapeuta saját készítésű hangszereivel, zenei rezgéskísérletekkel, vidám mesés zenefoglalkozásán.

Kezes-lábas játszóház
A kezes-lábas játszóház roncsbringákból született játékai, mind egyedi innovációk, amik a fenntartható életmódra hívják fel a figyelmet. Szemléletformáló játékaikkal tanítják, segítik az együttműködés képességének elsajátítását. A biciklivel működtetett játékok kikapcsolódást nyújtanak felnőttek és gyerekek részére egyaránt.

Rolando bűvészműsorai
Modern, humoros bűvészműsor, amiben a sokoldalú mágus igazolja a világhírű Houdini mondását: “A bűvészet művészete végső soron nem más, mint szórakoztatás céljából történő csalás.”

Szabadulószoba
A nagyvárosokban már jól ismert szabadulószobák mobil változata. A játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a mobil szabadulószobából. A sátorunkban történő játék egyszerre izgalmas kihívás és magával ragadó csapatjáték. A szabadulás során olyan szunnyadó képességeket fedeznek majd fel a játékosok, melyekről már rég megfeledkeztek a hétköznapokban.

Mensa HungarIQa kitelepülés
A Mensa egy nemzetközi egyesület, amit 1946-ban alapítottak Angliában. Ma közel 145 ezer tagja van a világ száz országában. A Mensa célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző
intelligenciaszint elérése intelligenciatesztünkön.

Kosaras körhinta

Petanque – Gesztenyés kert – 14:00-17:00 között