Magyar leiras:

ELMARAD!

Tisztelt Látogatóink!
A Kormány 46/2020. (III.16.) Korm. rendelete alapján a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft tagintézményei, valamint az üzemeltetésében álló telephelyek, mint közművelődési intézmények pillanatnyilag látogatási tilalom alatt állnak.

A MOMkult a Zsidó Művészeti Napok programsorozatnaknak terembérleti konstrukcióban helyszínt biztosít, a jegyekkel kapcsolatban intézkedési joga nincs. Az alábbiakban közöljük Dr. Vadas Vera a ZsiMü igazgatójának közleményét:

„Lehet sokan meglepődnek, amikor e közlemény első mondatát olvassák, de így igaz:
Nem marad el a Zsidó Művészeti Napok rendezvénysorozata.
A május 20. és június 2. közötti időszakra tervezett rendezvénysorozat előkészítése már 2019 eleje óta folyik, hiszen mindazon programok, melyeknek nem jutott hely 2019-re, automatikusan áthelyeződtek 2020-ra. Senki ne higgye, hogy egy rendezvénysorozat előkészítése csupán egy év munkája. Sokan munkálkodtunk és munkálkodunk azon, hogy az 5 éves ZsiMü hiánytalanul és sikeresen megvalósuljon, bár nem reménykedünk abban, hogy menetrendszerűen május 20. és június 2. között, de abban reménykedünk és hiszünk, hogy 2020. szeptember 20. és 2021 május között a meghirdetett programjainkat, sőt annál többet is sikerül közönségünk számára bemutatni.
Amikor 5 évvel ezelőtt gondolkodtunk, hogy mi legyen a rendezvénysorozatunk új neve azért döntöttünk az eleinte nehézkesnek tűnő. „Zsidó Művészeti Napok” elnevezés mellett, mert ez a név, időben és térben rugalmasságot biztosít számunkra. A „napok” lehetnek tavasszal és télen, nyáron vagy ősszel. A lényeg a tartalom és a színvonal. Áthidaltuk a hosszú név okozta problémát is, hiszen már évek óta csak ZsiMü-nek becézi a művész társadalom és a közönségünk is a rendezvényünket.
Szóval a lényeg az, hogy keressék a meghirdetett programok mellett a ZsiMü logót és akkor biztosak lehetnek a színvonalba, és abban, hogy sem a művészekben, sem a szervezőkben nem fognak csalódni. Mi mindent megteszünk ennek érdekében.
Az új időpontok „megtalálása, kiválasztása” nem egyszerű feladat számunkra, igyekszünk mindenki kedvére tenni, és a művészekkel, helyszínekkel újraegyeztetni. Hiszünk a jó együttműködésben és abban, hogy a vírus legyőzése után programjainkat még inkább szeretni fogja közönségünk.”

Minden tudnivalóról web- és Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Az előadásainkra eddig megváltott jegyek természetesen érvényesek lesznek, de azok számára, akiknek az új időpont esetleg nem felel meg, az Interticket-en keresztül visszaváltási lehetőséget biztosítunk, nem csak az online, hanem a offline jegyirodákban megváltott jegyekre is.
Részletek a jegy.hu-n! 

——

A történet 1905-ben játszódik az orosz birodalomban. A történet középpontjában Tevje, a tejesember és öt lányának élete áll. Hogyan próbál a családfő ragaszkodni a zsidó valláshoz, hagyományokhoz miközben különböző megpróbáltatások érik a család életét? Harcokat kell vívnia elsősorban a lányaival, akik szerelemből szeretnének házasodni, de mindegyikük férje egyre távolabb esik a zsidó hit határaitól és örökségétől. Illetve a cár rendeletével, amely alapján száműzik a zsidókat a faluból.

    Jegyinfó | űrlap

    Kérjük, az üzenet rovatban jelölje meg, mit szeretne az elmaradt programmal kapcsolatban intézni!
    (jegyinformáció, programáthelyezés, lemondás, jegyár-visszatérítés, stb.)