Magyar leiras:

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!
______________________________________________________________________________________


A koncert a GetCloser Jazz Fest 2022 keretei között kerül megrendezésre.
A fesztivál további napi programja:
JOSÉ JAMES

Hajdu Klára a hazai jazzélet egyik kiemelkedő énekes-dalszerzője, tanára. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű, Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Groupban Winand Gábor mellett.

2008-ban megalapította saját quartetjét, mellyel mostanra három, a szakma és a közönség által is nagyra értékelt lemezük jelent meg. A 2013-ban napvilágot látott, “Come with me” Klára és zenésztársai saját szerzeményei mellett, kortárs magyar szerzők kompozícióit, illetve jazz standard és népdal feldolgozást is tartalmaz, a 2015-ben megjelent, “Plays Standards Dedicated to Chet Baker” című lemez pedig tisztelgés a legendás jazztrombitás és énekes előtt. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. Az albumot 2017 elején “Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölték.

2019-ben Cseke Gábor váltotta fel Oláh Krisztiánt a zongorista szerepében, a ritmusszekcióban továbbra is Soós Márton bőgős, a zenekar alapító tagja foglal helyet és 2020 óta a fiatal tehetség, Richter Ambrus dobol.

Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen a “You’re Gonna Rise” című szerzeményét, melyet párjával, Szakonyi Milánnal hangszerelt, “A Dal2019” című televíziós műsor szakmai zsűrije beválogatta a legjobb harminc közé.

A quartet “Journey” című albumát 2020-ban rögzítette, és azonnal Fonogram-jelölést kapott. Hajdu Klára a jazzma.hu közönségszavazásán, valamint a MagyarJazz.hu szerkesztői szavazásán is elnyerte “Az év énekesnője” címet.

Jelenleg legújabb “Fúvom az énekem” című magyar népdalok jazz feldolgozásait tartalmazó lemezükön dolgoznak, ami idén ősszel jelenik meg Borbély Mihály közreműködésével.