Magyar leiras:

Kreatív, különféle műfajokat ötvöző, szabadtéri családi programok, koncertek és műsorok, különleges gasztroélmények a Hegyvidéken. Három helyszínen!

MOMkult – belső kert I Csörsz u. 18. 10:00-16:00

Rolando bűvészműsorai
Modern, humoros bűvészműsor, amiben a sokoldalú mágus igazolja a világhírű Houdini mondását: “A bűvészet művészete végső soron nem más, mint szórakoztatás céljából történő csalás.”

Játszóház Projekt
A Játszóházban újonnan kiadott társasjátékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lehetsz gyerekkel vagy felnőttekkel, lehettek 2-en, de akár 8-an is, a Játszóházban találtok nektek való játékot a három percestől a háromórásig, a partijátéktól az elmélyülősig, a szusistól a Marsosig. A játékmesterek szívesen ajánlanak játékokat és segítenek megérteni a játékszabályokat.

Zenebatyu
Ökohangszer bemutató Sőnfeld Mátyás pedagógus, pszichopedagógus, zeneterapeuta saját készítésű hangszereivel, zenei rezgéskísérletekkel, vidám mesés zenefoglalkozásán.

Paradicsom Projekt
A Paradicsom Projekt kreatív foglalkozásai egyfajta szemléletközvetítés, mely arról szól, hogyan tehetjük szebbé, jobbá, egészségesebbé és örömtelibbé mindennapjainkat úgy, hogy közben figyelünk magunkra és a körülöttünk lévő tágabb és szűkebb környezetünkre. Titkos kert foglalkozásukon bárhol elültethető, nagy tűrőképességű sziklakerti növénykét helyeznek a gyerekekkel földdel teli, saját készítésű papírtölcsérbe. Képek, dekorációk a kertből! c. foglalkozásukon pedig növényes papírképeket, só-liszt gyurma növényes nyomatokat készítenek a gyerekek az adott évszak virágaival, terméseivel.

Plüssmacivarró workshop a Maciművek jóvoltából
Varrd meg saját, kedves, tenyérbe simuló plüssmackódat, aki titkos kívánságaid őrzője lesz egy életen át! Az új barát megálmodásában Monzák-Simon Krisztina, a Maciművek megálmodója lesz a segítségedre, akinek több mint 20 év tapasztalat van az ujjaiban.

Helen Doron English Hegyvidék
A Helen Doron English egyedülálló módszer és intézményhálózat, ahol több mint 35 éve tanulnak sikerrel angolul a gyermekek 3 hónapos kortól 19 éves korig, világszerte. Kis csoportokban, lépésről-lépésre felépített tananyagokkal, sok játékkal és ismétléssel, professzionális tanárokkal zajlanak a foglalkozások. A Hegyvidéken már több mint 15 éve működik nagy sikerrel nyelvcentrumuk, számos diák nyelvvizsga-felkészítésében vettek részt.

Vitéz László Bábjáték-automata
Interaktív bábautomata kicsiknek és nagyoknak. A folyamatos működését a Kolibri Színház 2-3 színészművésze biztosítja. Időről-időre újabb bábokkal és jelenetekkel bővül a kínálata, nem véletlen, ha órákra ott ragadnak a gyerekek és persze szüleik is.

Kosaras körhinta

Népi játszótér – Regélő meselabirintus
Egésznapos közösségi játszótér meserengeteggel kicsiknek és nagyoknak.
Aki részt vesz a kalandokban, csodálatos barangolásnak lehet részese a mesék és a csillagos ég között. Hűst adó „csillagsátor” alatt a vándorok útra kelnek, magból lisztet őrölgetnek, lisztből cipót sütögetnek, s tarisznyával útra kelnek… Óriások és törpék birodalmában barangolhatnak, tündérek és boszorkányok földjén utazgathatnak, s végül kiszabadíthatják a sárkány birodalmában raboskodó csillagokat. Királyok, pásztorok legendáit hallgathatják, s közben a varázslatos kézművességgel benépesíthetik a tetejetlen fát, amely összeköti a három világot – az alsót, a felsőt s a középsőt -, s ágai között ott bújik a Nap és a Hold. Hét játékmester irányítja a próbákat. A játékot a magyar jeles naphoz kapcsolódó mesék rítusa, kézműves mesterségek, játszóház és műhelytitkok kísérik.

Sültü Zenekar: gyermektáncház, hangszerbemutató
A Sültü Zenekar nem feldolgozásokat, hanem idős csángó mesterektől tanult hagyományos moldvai csángó és gyimesi népzenét játszik. Szeretnéd meghallgatni zenéjüket, megismerni a moldvai táncokat, megtanulni a
szép, régi csángó énekeket? Tarts velük!

17:00 Söndörgő – Szabadtéri színpad
A Söndörgő nem egy átlagos balkáni banda. A rézfúvósok vagy hegedűk használata helyett ez a magyar együttes a tambura köré épült – igazi tambura zenekar. A tambura egy kis pengetős hangszer, amely a mandolinra emlékeztet. Ehhez hozzáadunk fúvós hangszereket, harmonikát, dobokat, és máris megvan a Söndörgő hangzás. Zenéjük a szerbek és horvátok, a magyarországi délszlávok hagyományaiból származik. Az együttes ezt a kevéssé ismert balkáni hagyományt kutatja, feldolgozásokat és saját alkotásokat hoz létre, amit a koncerteken ad elő. A Söndörgő repertoárjának hagyományos része Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által összegyűjtött dallamokból, valamint közvetlenül mestereiktől tanult darabokból áll össze.
Amit a Söndörgő ragyogóan ötvöz, az a hagyományok tisztelete, az innováció iránti vágy és a tüzes megállíthatatlan virtuozitás.

Dénes Ábel – Nagybőgő, Tapan
Eredics Áron – Prím tambura, cselló tambura, Derbuka, Saz
Eredics Benjamin – Brácstambura, trombita
Eredics Dávid – Prím tambura, basszprím tambura, klarinét, alt szaxofon, Kaval
Eredics Salamon – Basszprím tambura, harmonika, Hulusi, pásztorfurulya, cselló tambura

Söndörgő Facebook esemény

A programváltozás jogát fenntartjuk.
A programok mindenki számára nyitottak, a regisztrációhoz kötött workshopokat szemlélőként, hallgatóságként regisztráció nélkül is lehet látogatni.