Magyar leiras:

Gerendás Paula festőművész a színek szakértőjének vallja magát, és azt tartja küldetésének, hogy harmóniát, hangulatot és érzelmeket vigyen az otthonokba.

1990-ben végzett a Képző és Iparművészeti Szakközépiskola díszítőfestő szakán, ahol Szkok Iván volt a mestere.

Ezután üzleti felsőoktatási intézményekben tanult tovább, és üzleti karriert kezdett el. 2017-ben azonban visszatért eredeti életcéljához, és újra a festészetnek szentelte magát, immár teljes időben.

Azóta számos egyéni és társas kiállítása volt nem csak hazánkban, hanem Prágában, Brüsszelben, Nagy Britanniában, és egy USA magán galéria is válogatott művei közül. Több száz falat felöltöztetett és 17 országba vitték műveit.

Amire a leginkább büszke, hogy közönsége, gyűjtői nagy része élete első képzőművészeti alkotását tőle szerzi be, és azért választanak Gerendás festményt, mert úgy érzik, annyira megszólította őket, hogy birtokolni szeretnék a művet.

Élénk színhasználat, pozitív, élet szerető kisugárzás jellemző alkotásaira. A közönségnek a művészről leginkább a tájak, virágok és a tengerek jutnak eszébe, de nagy sikert aratott budapesti éjszakai sorozata és városképei is.

Leginkább impresszionista és realista stílusban alkot.