Magyar leiras:

A bátorság nem a félelem hiánya, hanem a hozzáállás, hogy van-e elég merszed elképzelni a célod és az első lépést. Utána jöhet a kezed, amivel megírod az e-mailt, felemeled a telefont és a lábad, amit sokszor le kell járnod a sikerért. 2020 a vírusválság hozta nagy változások és a lehetőségek éve.
A bátrak nekilendülnek és megpróbálják kihasználni.
Az idei Forbes Flow-ra ezért olyan magyar vendégek fogadták el a meghívást, akik bátrak voltak és meg is valósították a terveiket.

—————————————————————————————————————————————

NAGYSZÍNPAD PROGRAM:

10.00-10.15

MEGNYITÓ

10.15-10.40

AKI VÁRTA A VÁLSÁGOT

122 repülőgépének nagyrésze maradt a földön a koronavírus idején, de a Wizz Air alapítója és vezetője lendületes terjeszkedésbe fogott, amint lehetősége lett rá. Ha kell bátran megy szembe a fősodor véleményével, most a légiiparon belül állt bele a különc szerepébe és terjeszkedik a válság hátán, amit. a piac nem kis része elképedve figyel.

 • Váradi József, Vezérigazgató, Wizz Air

10.50-11.10

MAGÁRÓL TÖBBET

Egy csongrádi faluban, Szegváron született, apja hippi volt és a helyi szavalóversenyek állandó szereplője. Szegeden járt egyetemre, azt mondja, ott jött rá, hogy bármeddig húzza, előbb vagy utóbb muszáj felnőttnek lennie. Volt napilapos újságíró, Nők Lapja-szerkesztő, és tíz éve vezeti az Élet és irodalom prózarovatát. Legutóbbi regénye, a Vera idén tavasszal elnyerte a Libri irodalmi közönségdíját. Írt színpadi forgatókönyveket, szövegkönyveket, több önálló estje van különböző formációban, és tagja a Rájátszás alkotóműhelynek is, amelynek koncertjein saját verseit énekli kortárs hazai zenészekkel.

 • Grecsó Krisztián, író

11.10-11.40

ÚJ PATRON A SÖRFORRADALOMBAN

Egy ismert mondás szerint a kraftfőzdékben a sörfőzők írják a recepteket, a nagy sörgyárakban a könyvelők. A Monyo megmaradt az előbbinél, és ma már csak azért nem adnak el több sört, mert egyszerűen kinőtték a jelenlegi üzemet. Tavaly, a májusi lapszámunk Urban mellékletében írtunk róluk, új befektetőjük, a magyar tulajdonban álló Liss a cikk elolvasása után fedezte fel őket.

 • Németh Antal, Tulajdonos, Sörfőző mester, Monyo Brewing Co
 • Érdi Zoltán, startégiai igazgató, Liss Patrongyártó Kft.

11.45-13.00

EBÉDSZÜNET, NETWORKING

13.00-13.25

KALANDOROK

A világ egyik legismertebb természetfotósa, a felmérések szerint napjainkban az egyik legismertebb magyar a világon. Még csak 35 éves, de neve fogalom a szakmában, a pályázatokon mindent megnyert, amit csak megnyerhetett. A Pusztaszerről indult fiú nem tűnt ki az iskolában, de korán elhatározta, hogy mindent egy célnak rendel alá: a természet, az állatok, a fotózás szeretetének. Fotós trükkjeit mindig megosztotta másokkal, de fanatizmusát nem tudják utánozni.

 • Máté Bence, Természetfotós

13.30-14.10

VILÁGMAGYARÁZÁS

 • Kapitány István, globális alelnök, Shell
 • Orbán Krisztián, az Oriens ügyvezető partnere

14.10-14.50

AKIK A MAGUK ÚTJÁT JÁRJÁK

Eredetileg informatikusnak tanult, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-ének szakát is elvégezte, 2014-ben pedig mesterdiplomát szerzett a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban. A 2005-ben alapított, saját nevét viselő quartettel négy, számos elismeréssel kitüntetett lemezt készített, jelenlegi fő zenekara pedig Gyémánt Bálint gitárossal közös duó. Azt mondják róla: agyalarca mögött kemény üzletasszony bújik meg. Ma már évi 15-20 külföldi koncertjük van, lemezeik Németországban jelennek meg, Veronika kinti koncertügynököt is szerzett maguknak.

 • Harcsa Veronika, énekes
 • Oravecz Nóra, digitális stratéga

14.50-15.20

KÁVÉSZÜNET

15.20-15.40

KI, HA ÉN NEM, MIKOR, HA NEM MOST?

Zoboki Gábor Ybl-díjas építész, a ZDA–Zoboki Építésziroda alapítója. Kitűnő és szórakoztató előadó, akinek számtalan formabontó ötlete van a városról. Irodája felelt többek között a budapesti Művészetek Palotája, a sencseni Nanshan Kulturális Központ, a Telenor törökbálinti székháza és a Richter Kémiai Kutatóközpont tervezéséért. Építészeti koncepciója szerint újul meg az ország egyik legjelentősebb műemléképülete, a Magyar Állami Operaház, Kínában pedig a legnagyobb sztárépítészekkel verseng az új operaház tervezéséért.

 • Zoboki Gábor, Ybl-díjas építész, ZDA–Zoboki Építésziroda alapító

15.45-16.30

KÉZIFÉKKEL FORDULÓK

 • Mészáros Antónia, ügyvezető igazgató, magyarországi UNICEF
 • Kiss Ulrich, Jezsuita atya, a L’Oreal volt topmenedzser

—————————————————————————————————————————————

CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK EREJE SZÍNPAD:

11.45-12.45

TESTVÉRPÁROK, AKIK EGYÜTT VETTÉK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST

Lévai Ferenc építette fel a Biotech USA céget, de már több mint öt éve fiai, Bálint és Balázs viszik a boltot. Idén a válságkezelés mellett felvásárolták legnagyobb magyar hátterű versenytársukat, és továbbra is Európa egyik leggyorsabban növekvő táplálékkiegészítő-gyártójának számítanak. A siker biztos jele, amikor egy termék neve köznevesül, az Abonettet pedig lényegében mindenki ismeri Magyarországon. Szebeni Zoltántól két éve vették át a cég vezetését fiai, Zoltán és Ákos. De hova tűnt a másik klasszik termék, a négercsók? Hogy működik az apákkal a háttérben a hármas irányítás?

 • Lévai Balázs, Biotech USA, értékesítési igazgató
 • Lévai Bálint, Biotech USA, CEO
 • Szebeni Zoltán, Ügyvezető igazgató, Abonett Kft.

13.00-14.00

CSALÁDI ÉLELMISZERTRIÓ

Az élelmiszeripar több részterületére nyomultak be multikkal is sikerrel versenyezve magyar családi vállalkozások. Losó József már nyolc éve nyugdíjba vonult a Mirelite Mirsa éléről és átadta az irányítást gyermekeinek, de ma is sok idejét tölti a gyárban. A Detkit se a csipszadó, se a külföldi termékdömping nem tudja visszafogni, és nem csak háztartási kekszben legyőzhetetlen. Pavlova Olga tavaly adta át a vezetést fiának. Soós Barbara és húga, Brigitta két éves bizonyítási időszak után vehetik át a tésztagyárat apjuktól, Zoltántól. Hol tartanak most?

 • Dr Losó József, elnök, Mirelite Mirsa Zrt.
 • Pavlova Olga, ügyvezető igazgató, Detki Keksz

14.00-15.00

VÁLSÁGKEZELÉS ÉS INNOVÁCIÓ

A koronaválság hirtelen csapott le, de aki innovációkkal várta, kevésbé sérül. Mit tett az elmúlt években, illetve mit változtatott, fejlesztett március óta a már 100 éves tetőcserépgyártó cég és a 90 éve sikeres cukrászipari családi vállalkozás? A 2008-as válságon még egyedül kormányozta át a magyar Euronics-üzletek javát üzemeltető cégét Fazekas Zsolt. Most a generációváltás közepette, Bálint fiával együtt kell megküzdeniük a csökkenő kereslettel. Hogyan állják kiválóan a sarat az öldöklő versenyben évek óta, és mire készülnek most?

 • Fazekas Bálint, nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, Euronics
 • Fazekas Zsolt, alapító tulajdonos, Euronics
 • Gódi Attila, ügyvezető igazgató, Terrán Kft.

15.00-16.00

INSPIRÁLÓ SIKERTÖRTÉNETEK

…amik elnyerték a K&H családi vállalatok kiválósági díjat az elmúlt években. Mivel járultak hozzá a társadalom jobbá tételéhez és a gazdaság fellendüléséhez az eddigi nyertesek, hogy a különféle kategóriákban a legjobb családi vállalatok címet kapták? Hogyan tudtak reagálni az elmúlt időszak kihívásaira? Honnan volt, van és lesz erejük továbbmenni? Ismerd meg ezeket a történeteket a Forbes Flow-n! Szeptember 18-ig pályázhatnak a cégek, akik inspiráló sikertörténetükért átvehetik a 2020-as kiválósági díjat a Forbes Családi Vállalatok Gálán