Magyar leiras:

Az előadást élőben közvetítjük! Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!


Az élő koncertre online vásárolt jegyek a jegy.hu-n válthatók vissza. MOMkultban személyes ügyfélfogadásra a jelenleg érvényes 484/2020. (XI.10.) Korm.rendelet miatt nincs lehetőség, az ott vásárolt jegyek visszaváltása a program@momkult.hu email címen vagy a 06-70/908-41-05 telefonszámon lehetséges.


Népzene és műzene találkozása – részletek Liszt, Bartók és Kodály népzenei ihletésű műveiből, valamint az eredeti népzenékből 

Pál István Szalonna zenekaralapítóként, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjeként és hangszerkészítőként a Kárpát-medence zenei világának továbbéléséért dolgozik. Bandájával bejárta a világot, a legkisebb falvakban és a legnagyobb városokban ugyanazzal az elkötelezettséggel lépnek fel. Sikereik a magyar népdal sikerei is. Most klasszikus zenész kollégáikkal, a Cziffra Fesztivál díjazottjaival állnak színpadra, hogy bemutassák a „tiszta forrást” Somogytól Kalotaszegig, Máramarostól a Felvidékig, és azt, ami ebből született Bartók és Kodály íróasztalán. Hidat vernek az árok fölé, amely a népzenét a műzenétől elválasztja. 

A fotókat készítette:

Pusker Júlia (fotó: Kurt Chan), Kállai Ernő (fotó: Raffay Zsófi), Pál István Szalonna és Bandája (fotó: Váradi Levente), Pál Eszter (fotó: Papp Kornél, Hagyományok Háza);  Horti Lilla (fotó: Frisenhan Zsanett); Kovács Gergely (fotó: Oláh Gergely Máté)


A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a cziffra100.com oldalon.

Kiemelt szponzor: MVM

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg