Magyar leiras:

A Góbé zenekar és a KamaraSzólisták közös projektjében a népzene és a komolyzene találkozik Bartók Béla művein keresztül: a műs a Bartók-Duóktól a Román népi táncokon és népdalokon át eljut egészen a Divertimentoig. Emellett nem maradhatnak el a két együttes közös feldolgozásai, és a Góbé saját számai sem.

A KamaraSzólisták egy frissen alapított, fiatal magyar tehetségek alkotta formáció, tagjai kihívásokat kereső művészek, akiknek többsége rangos komolyzenei versenyek díjnyertesei. A “szólista zenekar” rendhagyó, performansz jellegű produkciókkal áll a közönség elé, hogy népszerűsítse a komolyzenét különböző műfajok összekapcsolásával. Ebben a szándékában talált tökéletes partnerre a Góbé zenekarban.

A Góbé 2007-ben alakult hat tagú magyar formáció már a kezdetektől merészen, kísérletező kedvvel nyúlt az autentikus népzenéhez. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként folytatták, így eszköztárukban megtalálható a klasszikus-, a nép- és a könnyűzene egyaránt, így egy olyan “népi popzenét” alkottak, amely amellett, hogy szórakoztató és kortárs, megőrzi tradicionális jellegét.