Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

Fogalmakon túl

Székely Marianna képeit részben európai festők ihlették, akik trópusi környezetben alkottak, részben pedig saját tapasztalatai, hiszen Marianna maga is hosszú időt töltött a Karib-tengeri Kajmán-szigeteken.
Festményeinek színeit az élénk latin-amerikai és afro-karibi élet ihlette. Csakúgy, mint a zenében, a harmóniák és a dinamika a festészet számára is széles körű felhasználási lehetőséget biztosít. Stílusa kissé szürreális, bizonyos pontokon naiv. Marianna igyekszik megmutatni, hogy a kreativitás a legfontosabb emberi kincs. A képek serkentik a képzeletet, a strukturált megértéssel szemben. Alkotásai szerves vizuális élményt adnak harmóniában a természettel, miközben óhatatlanul a láthatatlan érintéseit is kínálják. Marianna festményeinek küldetése, hogy a lélek mesemondóivá váljanak, hiszen a fantázia és annak vetülete mindig egyszerre van jelen
az életünkben.

Székely Marianna

Marianna festő, szabadúszó művész, díszlettervező. Budapesten született zenész családban. 14 évig tanult hegedűlni. Zenei tanulmányai során a művészi kifejezés más formái is felkeltették érdeklődését, mint festés és a filmművészet. Marianna 2004-ben szerzett diplomát Budapesten, az ELTE Médiamenedzsment szakán. 2005-ben Ciprusra költözött, hogy megtapasztalja a mediterrán életmódot és függetlenséget. Marianna ottléte közben csatlakozott a ciprusi Paphosvárosban működő Tekni Art Művészeti Iskolához. Nic Costa művész-tanár tanította, aki a Royal College of Art mestere volt. A ciprusi években kezdett el Marianna jobban foglalkozni a rajzolással és a festéssel, és 2008-ban megszervezte első kiállítását.
Marianna 2009 és 2014 között Londonban élt. Képzőművészetet és formatervezést tanult a Central Saint Martins-ban, a University of The Arts Londonban. Kibővítette érdeklődését az installációk, a fotózás és a digitális illusztrációk iránt is. Mire befejezte művészeti alapozását, úgy döntött, hogy filmkép-tervezést tanul. 2014-ben szerzett diplomát a Wimbledon College of Art produkciós tervezés szakán. Produkciós és díszlettervezőként dolgozott rövidfilmeken a London College of Communication, a Central St Martins, a National Film and Television School és a London Film Academy közreműködésével. 2015-ben a Kajmán-szigetre költözött, ahol díjakat is nyert es rész vett a Nemzeti Galériában mint kiallito művész. Marianna jelenleg Budapesten él és továbbra is az élet új és egyre bővülő sugallatait festi vászonra.