Magyar leiras:

2023. május 22-én a MOMKultba látogat a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar. Előadásukban olyan nagysikerű, Oscar-díjat nyert mozifilmek zenéi szólalnak meg, mint például a Schindler listája, az Interstellar, a Vissza a jövőbe vagy a Ben Hur.

A Műegyetemi Szimfonikus Zenekart 1896-ban alapították, számtalanszor adott hangversenyt az egyetem falain kívül is, így többek között a Müpában, a Zeneakadémia Nagytermében, vagy éppen a pécsi Kodály Központban. Továbbá külföldön is koncertezett Bécsben, a franciaországi Compiègneben és Belfortban, a hollandiai Enschedeben, az olaszországi Bolognaban – csak néhány helyszínt kiragadva.

A zenekart 2015 óta Erdélyi Dániel vezényli, aki 2013-ban szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2016-ban Junior Prima Díjat kapott. Jelenleg a Magyar Állami Operaházban karigazgatói asszisztensként, karmesterként dolgozik, emellett rendszeresen kap felkéréseket a pécsi Pannon Filharmonikusoktól, a Savaria Szimfonikus Zenekartól, a Miskolci Szimfonikus Zenekartól, illetve a debreceni Kodály Filharmonikusoktól.