Magyar leiras:

Újrahangszerelt klasszikusok és zenei anekdoták, fókuszban: Máté Péter. Farkas Gábor Gábriel az egyik legkarizmatikusabb mai előadóművész legújabb műsorában a 70-es, 80-as évek egyik legnépszerűbb előadójának életét és munkásságát idézi fel, amely által a közönség  megismerheti a magyar könnyűzene klasszikus korszakait, valamint talán kevéssé ismert sztorikat annak legfontosabb szereplőiről. 

Máté Péter közel két évtizeden keresztül tartó pályáján olyan slágereket hozott létre alkotótársaival (zenekarokkal: Illés, Express, vagy például S. Nagy István dalszerzővel), amelyek a mai napig meghatározó elemei a magyar zenei emlékezetnek: Ott állsz az út végén, Hull az elsárgult levél, Zene nélkül mit érek én, Azért vannak a jó barátok….

Saját szerzemények mellett a magyar könnyűzene klasszikusainak feldolgozásaiba is belefogott, ami munkának legkiemelkedőbb darabja a Mondd miért szeretsz te mást (Szenes Iván / Zsoldos László) című 50-es évekbeli “kaszinónóta”. 

A koncerten a Farkas Gábriel Band fúvósokkal kiegészített formációja mellett a társszervező Gödöllői Szimfonikusok vonósnégyese is közreműködik.

Az S. Nagy István-díjas Farkas Gábriel az amerikai jazz klasszikusai mellett több mint 20 éve foglalkozik a régi magyar slágerek újraélesztésével. Zenekarával, a Farkas Gábriel Banddel sokféle módon jelent már meg a nagyközönség előtt: hol televíziós showműsorokban játszottak élőben, hol klubokban szórakoztatták a közönséget, hol az ország nagy koncerttermeiben és eseményein működtek közre a legnevesebb klasszikus formációkkal. 

Az Egy darabot a szívemből c. koncerten Gábriel és zenésztársai modern hangszereléssel és nagyzenekari kompozíciókkal idézik a korabeli hangzást, egyedülálló atmoszférát teremtve.

A koncertet az NKA Nemzeti Kulturális Alap támogatja.