Magyar leiras:

A Cziffra György Fesztivál keretében a MOMkult Reich Károly Galériájában évről-évről megvalósuló kiállításokkal folytatjuk azt a kezdeményezést, missziót, amelyet Cziffra György indított útjára 1973-ban. A zongoraművész, alapítványt létrehozva, élete végéig azon dolgozott, hogy a tehetséges művészeket segítse. A zenészek mellett a képzőművészeket is támogatta, így rendszeresen szervezett kiállításokat a Senlisban található alapítvány központjában, a Saint-Frambourg kápolnában. A Cziffra György Fesztivál, követve a hagyományokat, évről-évre nemcsak változatos zenei programokkal, hanem kiállításokkal is várja az érdeklődőket.

A Fesztivál zenei programjaiban a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására. 2024-ben a pályakezdő képzőművészek számára is bemutatkozási lehetőséget biztosít egy, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő- és képgrafika szakos hallgatói között meghirdetett pályázattal, amelynek idei győztese Mihályi Bálint festőművész.

MIHÁLYI Bálint
A Magyar Képzőművészeti Egyetemen, korábban Révész László László, jelenleg Szabó Attila mesterosztályának festő szakos hallgatója. Érdeklődésének középpontjában a virtualitás áll, amelyet különböző médiumokon keresztül jár körbe. Munkáit főként a poligonális struktúrák szervezik, amelyeket mint a digitális terek alkotóelemeit jeleníti meg. Mindez festészetében főként sebmentesen csonkított, szétbontott avatárok formájában jelenik meg. Művészetében fontos kiindulópont a korai videójátékok grafikai megjelenése.

Kiállításmegnyitó:
2024. február 11. (vasárnap) 17:00 

Köszöntőt mond:
Szurcsik József képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének docense, a képgrafika specializáció szakirány vezetője 

A kiállítást megnyitja:
Kallós Judit művészettörténész, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője

Közreműködik:
Szalai Lotti Junior Prima díjas gitárművész

Kép // Mihályi Bálint: Hiro Protagonist II., 2023; akril, vászon, 90 × 120 cm

A Cziffra György Fesztivál, a MOMkult és a Magyar Képzőművészet Egyetem közös szervezésű eseménye.

Kiemelt szponzor:

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.