Magyar leiras:

Az olasz zongoraművész a hetvenes-nyolcvanas években főként szólistaként szerzett hírnevet, majd kamarazenészként is számos formációban mutatta meg tehetségét, többek között olyan együttesekkel, mint a Prazak, az Ebène és az Amarcorde Vonósnégyes. Kamarapartnere ezúttal korosztálya jeles tagja, Alexander Hülshoff, akit expresszivitásáról és kifinomult csellóhangjáról ismernek a világ minden táján. Szólistaként Európa, Ázsia, Észak- és Dél-Európa neves zenekaraival lépett fel. Fellépésein és felvételein a kamarazene központi szerepet játszik, a Trio Bamberg csellistájaként és számos olyan művésszel együttműködve, mint Pinchas Zukerman, Martin Stadfeld, Fazıl Say, Friedemann Eichhor, a Fine Arts Quartet és Gil Sharon.

Közös estjükön megszólal Schumann ritkán hallható Öt darab népi stílusban, Op. 102 című darabja; valamint Britten azon szonátája, amelyet Mstyslav Rostropovich számára komponált. Rostropovich ezt a darabot repertoáron tartotta, lemezre is vette a szerző partnereként. Az öttételes mű bemutatója 1961-ben volt, Britten később további műveket komponált „Szlavának”.
Továbbá elhangzik Janáček Mese (Pohádka) című műve, ami egy orosz meséhez, Vasilij Zukovskij Berendijev cár meséje című műhöz ad zenei illusztrációkat. Az eredetileg 1910-ben komponált művet többször átírta, végső formájában 1923-ban mutatták be.

Kiemelt szponzor:

Támogatók: